ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα ρούχων από τους «Μάγνητες Τυφλούς»

τράπεζα-ρούχων-από-τους-μάγνητες-τυφ-795650

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου διανέμονται είδη ένδυσης σε όσους χρειάζονται βοήθεια

Πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας αναπτύσσει ο Σύλλογος «Μάγνητες τυφλοί», δίνοντας χέρι βοήθειας σε άπορα μέλη του αλλά και ευρύτερα, όπου υπάρχει ανάγκη. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, εξάλλου, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και πλαστικά καπάκια, που διατέθηκαν για καλό σκοπό.

Σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου η τράπεζα ένδυσης και υπόδησης που είχε ατονήσει μετά το 2014, αλλά ενεργοποιήθηκε και πάλι το τελευταίο διάστημα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών ενηλίκων και παιδιών. «Συγκεντρώνουμε ρούχα, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, τα οποία ξεχωρίζουμε ανάλογα με την κατάστασή τους, αν είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα, φροντίζουμε να τα καθαρίσουμε, να τα σιδερώσουμε, στη συνέχεια συσκευάζονται και διανέμονται σε όσους τα έχουν ανάγκη», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Λάμπρος Παρασκευάς.

Τριάντα άποροι βοηθήθηκαν μέχρι στιγμής, λαμβάνοντας ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παλαιότερα, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες επεκτάθηκαν και εκτός των ορίων της Μαγνησίας, στα χωριά SOS, σε Ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης και αλλού.

Τα είδη συγκεντρώνονται στον πολυχώρο που δημιούργησε ο Σύλλογος, στην διεύθυνση Τραπεζούντος 43 στη Νέα Ιωνία, ενώ οι προσφορές γίνονται δεκτές από τις 10 έως τις 12 το πρωί ή κατόπιν ραντεβού.

Στο μεταξύ, υπάρχει διαρκής εγρήγορση για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «το ζητούμενο είναι να καλύψουμε πρώτα τα μέλη μας και να πάρουμε και το ρόλο που μας αναλογεί μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου