ΤΟΠΙΚΑ

Οχυρώνεται ο Παγασητικός

οχυρώνεται-ο-παγασητικός-795638

Βιολογικός από Γατζέα έως Αφησσο

Ενα έργο πνοής δρομολογείται για την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και που αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του παραλιακού μετώπου από τη Γατζέα μέχρι και την Αφησσο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκο Φορτούνα, η μελέτη του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί και το επόμενο στάδιο είναι η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες 4.000 περίπου μονίμων κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή του δήμου Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα στο τμήμα του από Γατζέα μέχρι και Αφησσο.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Φορτούνας πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το δήμο. «Το παλεύουμε πέντε χρόνια. Ο Βιολογικός που πρόκειται να κατασκευαστεί θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα θα συντελέσει στην προστασία του Παγασητικού Κόλπου. Σήμερα η διάθεση των λυμάτων δίνεται σε βόθρους υπάρχουν όμως δυστυχώς και περιστατικά ανεξέλεγκτης διάθεσης λυμάτων. Εμείς οφείλουμε να προλαμβάνουμε κι όχι να τρέχουμε για να θεραπεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτούνας, υπογραμμίζοντας ότι σε όλο το παραλιακό μέτωπο υπάρχουν μόνιμες κατοικίες, εξοχικές, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα τα οποία θα εξυπηρετηθούν με τη σύνδεσή τους με το βιολογικό.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος είναι το έργο να φθάσει μέχρι το Τρίκερι, προκειμένου ο Παγασητικός να οχυρωθεί πλήρως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου