ΤΟΠΙΚΑ

Μετατόπιση περιπτέρων παρουσία Αστυνομίας στο κέντρο του Βόλου

μετατόπιση-περιπτέρων-παρουσία-αστυ-795304

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο κέντρο του Βόλου στην μετατόπιση των περιπτέρων τους παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που απέρριψε τις προσφυγές τους.

Πρόκειται για τα περίπτερα που βρίσκονται το πρώτο στην οδό Ιωλκού μεταξύ Ερμού και Σωκράτους και το δεύτερο στην οδό Ιάσονος με Ιωλκού, που αποφασίστηκε να μετατοπιστούν καθώς εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία στο πεζοδρόμιο.

Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου στην οδό Ιωλκού με Ερμού είχε ενημερωθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να προχωρήσει έως σήμερα το πρωί στην απομάκρυνση όλων των εμπορευμάτων της, ώστε να γίνει η μετατόπιση του περιπτέρου.

Ετσι, σήμερα το πρωί συνεργείο του Δήμου Βόλου με εκσκαπτικό μηχάνημα και συνεργείο του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού πήγαν στο περίπτερο με σκοπό να το απομακρύνουν, αλλά διαπίστωσαν πως η ιδιοκτήτρια δεν το είχε εκκενώσει, αντιδρώντας στη μετατόπιση.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Απόστολος, Ζαρκάδας –Βεργής ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν και παραμένει και έως αυτήν την ώρα, ενώ σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες ο Δήμος Βόλου προτίθεται να δώσει προθεσμία στην ιδιοκτήτρια για την απομάκρυνση των εμπορευμάτων.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Υπενθυμίζεται πως, το πράσινο φως για τη μετατόπιση και των δύο τελευταίων περιπτέρων που φαίνεται να εμποδίζουν την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρίες στο κέντρο του Βόλου, άναψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με απόφαση που ανάρτησε στις 17 Αυγούστου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απέρριψε την προσφυγή δύο περιπτερούχων και της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας που ζητούσαν να μην απομακρυνθούν τα δύο περίπτερα από τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Ερμού και Ιάσονος και Ιωλκού.

Στο δήμο Βόλου έχει ξεκινήσει πρόγραμμα απομάκρυνσης των κενωθέντων περιπτέρων ή μετατόπισης των ενεργών από πεζοδρόμια σε κεντρικές οδούς προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας του δήμου Βόλου το περίπτερο στην οδό Ιωλκού και Ερμού «εμποδίζει σοβαρά την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών ενώ είναι αδύνατη η διέλευση ΑμεΑ ή μητέρων με καρότσι. Η διέλευση των πεζών πραγματοποιείται με δυσκολία μέσω διαδρόμου που δεν υπερβαίνει τα 75 εκατοστά». Στην άποψη συνηγορεί και το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. Προτάθηκε μάλιστα η μετατόπιση του περιπτέρου από το συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Γαλλίας.

Αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί και για το περίπτερο στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ιωλκού με το δήμο να προτείνει χωροθέτησή του σε νέο σημείο στη συμβολή των οδών Αργοναυτών με Κουταρέλια.

Οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να συναινέσουν και προσέφυγαν κατά της απόφασης του δήμου Βόλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητώντας αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Ωστόσο με απόφασή της η περιφέρεια απέρριψε τη διπλή προσφυγή βασιζόμενη τόσο στα έγγραφα του δήμου Βόλου, όσο και στη γνώμη του Τμήματος Τροχαίας, βάσει των οποίων τα δύο περίπτερα εμποδίζουν την ομαλή διέλευση πεζών, οι οποίοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν κάτω από το πεζοδρόμιο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας για να περάσουν από το σημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου