ΤΟΠΙΚΑ

Συγχωνεύσεις και μεταβολές σε Αστυνομικά Τμήματα

συγχωνεύσεις-και-μεταβολές-σε-αστυνο-794995

Μεταβολές στην οργανωτική δομή και της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, φέρνει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Μία από τις σημαντικότερες μεταβολές που επέρχονται είναι η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Βόλου και Ν. Ιωνίας σε ένα ενιαίο, με τον τίτλο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που θα στεγαστεί στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο.

Επίσης δημιουργείται ένα αστυνομικό τμήμα για το Νότιο Πήλιο και το Α.Τ. Περιφέρειας μετονομάζεται σε Α.Τ. Βορείου Πηλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 90 του σχεδίου Π.Δ. «στηΔιεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου,

β. Αστυνομικό Τμήμα Βόλου,

γ. Τμήμα Τροχαίας Βόλου,

δ. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου,

στ. Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού,

ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου,

η. Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου,

θ. Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου και

ι. Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:

ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου,

ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Σκιάθου (Π.Χ.Δ.), ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου,

ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ζαγοράς του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου και

ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην των περιπτώσεων δ΄ και ε΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Αλμυρού του δήμου Αλμυρού και η δημοτική ενότητα Ιωλκού του δήμου Βόλου, αντίστοιχα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου