ΛΑΡΙΣΑ

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος ζητεί η ΛΑΣ Θεσσαλίας

να-σταματήσουν-οι-διακοπές-ρεύματος-ζ-794199

Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν και να μειωθούν κατά 30% τα οικιακά τιμολόγια ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του covid 19 και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η ΔΕΗ Α.Ε και οι άλλες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εντείνουν τις διακοπές συνδέσεων.

‘Οι διακανονισμοί που προτείνονται έχουν τέτοιους όρους, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν άνθρωποι που δεν έχουν εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες ή έχουν πολύ μικρό εισόδημα όσοι είναι ενταγμένοι στα μέτρα στήριξης.

Ακόμη και το εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, αφορά σε περιπτώσεις που το ρεύμα έχει διακοπεί έως τις 30/4/2020».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την ΔΕΗ Α.Ε, τις άλλες εταιρείες παρόχους και την κυβέρνηση, να σταματήσουν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους άνεργους, ασθενείς, άπορους, ανάπηρους άνω του 67%, απλήρωτους, φτωχές μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Μεταξύ άλλων, να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου