ΤΟΠΙΚΑ

Νότιο Πήλιο: Καταγγελία ότι δεν τηρήθηκαν οι περιορισμοί στο κυνήγι

νότιο-πήλιο-καταγγελία-ότι-δεν-τηρήθη-794193

Πρώτη μέρα ήταν προχθές που επιτρέπονταν ξανά οι μετακινήσεις για κυνήγι με περιορισμούς και στο Νότιο Πήλιο ακούγονταν πυροβολισμοί ακόμη και εντός των οικισμών.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο προστασίας, ούτε για την πανδημία ούτε για την άσκηση της θήρας.

«Ενώ είναι πρώτη ημέρα, όλη την ημέρα ακούγονται πυροβολισμοί ακόμα και εντός οικισμών, ενώ στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται ούτε ένα μέτρο για την άσκηση της θήρας και ούτε ένα μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, ειδικά που στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, διότι δεν υπάρχουν κοντινές αποστάσεις για κέντρα υγείας αλλά ούτε και για υπηρεσίες να επέμβουν.

Σε μερικά σημεία της επαρχίας Αστυνομία ή και Δασαρχείο υπερβαίνουν τα 50 χλμ και μέχρι να επέμβουν οι κυνηγοί μπορούν να έχουν φύγει από το σημείο που κυνηγούσαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι «με την θηροφυλακή σε αναστολή, με Δασαρχείο και Αστυνομία να μην υπάρχουν σε κοντινή απόσταση κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τους κυνηγούς και είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται το κυνήγι τους ξανά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου