ΤΟΠΙΚΑ

Εξεταστική εξ αποστάσεως ξανά για τους φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας

εξεταστική-εξ-αποστάσεως-ξανά-για-του-794181

Εξ αποστάσεως για μία ακόμη φορά εξαιτίας του υγειονομικού κινδύνου του κορονοϊού θα διεξαχθεί η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην τελευταία συνεδρίασή της επικύρωσε προηγούμενη απόφασή της για τη διεξαγωγή της εξεταστικής του Ιανουαρίου μέσω ειδικής πλατφόρμας και προσδιόρισε το χρονικό διάστημα των εξετάσεων από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Με την επιστροφή στα… ηλεκτρονικά «αμφιθέατρα» μετά τη γιορτινή περίοδο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν προετοιμασία για τις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου τα τμήματα δύνανται να διαφοροποιηθούν από το χρονικό διάστημα της εξεταστικής, εφόσον καταθέσουν αιτιολογημένη πρόταση διαφοροποίησης στη Σύγκλητο. Η εξέταση όλων των μαθημάτων και των εργαστηρίων θα διεξαχθεί με εξ αποστάσεως μεθόδους, κατ’ εξαίρεση και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας των φοιτητών, καθώς και όλου του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Διευκρινίζεται ότι όσοι διδάσκοντες θα διεξάγουν εξετάσεις μέσω της πλατφόρμας eClass, θα πρέπει να καταρτίσουν το πρόγραμμα εξετάσεων, σύμφωνα με τους πίνακες διαθεσιμότητας του eClass για τη σχολή τους. Οσοι διδάσκοντες θα διεξάγουν εξετάσεις μέσω της πλατφόρμας, MS-TEAMS, MS-FORMS έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, χωρίς τον παραπάνω περιορισμό.

Οσοι φοιτητές αδυνατούν να συμμετάσχουν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν στη γραμματεία του τμήματός τους υπεύθυνη δήλωση μη συμμετοχής. Με την ανακοίνωση του προγράμματος εξετάσεων, θα πρέπει δίπλα σε κάθε μάθημα να φαίνεται η πλατφόρμα εξέτασης και ο τρόπος εξέτασης. Τέλος, τονίζεται ότι απαγορεύεται να αναρτηθεί οποιαδήποτε βαθμολογία στο eClass.

«Στο σύνδεσμο https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseosianoyarioy-febroyarioy-2021 αναρτώνται διαρκώς επικαιροποιημένες πληροφορίες για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Παρακαλούνται οι πρόεδροι και οι γραμματείς των τμημάτων να μεριμνήσουν, έτσι ώστε οι πρωτοετείς φοιτητές να εξοικειωθούν με τα συστήματα των εξετάσεων, με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στο σχετικό σύνδεσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου