ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές σε γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου: Είστε το πρότυπό μας

μαθητές-σε-γιατρούς-και-νοσηλευτές-το-794041

Μια αγκαλιά ευχές με 400 χριστουγεννιάτικες κάρτες πρόσφερε το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο Αχιλλοπούλειο

«Σε όλους εσάς που δώσατε μια αδιάκοπη και γενναία μάχη με τον COVID-19 εύχομαι το 2021 να πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία και να σας ανταποδώσει αυτή την τεράστια προσφορά! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Θα είστε πρότυπο για το μέλλον μου!».

Το παραπάνω μήνυμα μαθητή του Μουσικού Σχολείου Βόλου είναι ένα από τα δεκάδες στις 400 χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες δημιούργησαν παιδιά του σχολείου και οι οικογένειές τους προκειμένου να ευχηθούν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου για τις ημέρες των γιορτών.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο το Μουσικό Σχολείο Βόλου δίνει το παρών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Με τη μαθητική ορχήστρα και τη χορωδία του αποδίδει κάλαντα και ψαλμούς των Χριστουγέννων στην είσοδο του Νοσοκομείου αλλά και σε πτέρυγες όπως η Παιδιατρική Κλινική και το Ογκολογικό Τμήμα.

Φέτος, λόγω του κορονοϊού η καθιερωμένη δράση δεν πραγματοποιήθηκε. Η παράδοση όμως που θέλει το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο πλευρό του έμψυχου δυναμικού του Αχιλλοπουλείου τηρήθηκε μέσα από μια διαφορετική δράση στο πλαίσιο της οποίας όλο το σχολείο λειτούργησε ως ομάδα έστω και εξ αποστάσεως.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου, με μήνυμα που έστειλε στις αρχές Δεκεμβρίου στα e-mail των γονέων των μαθητών, τους καλούσε να ενεργοποιηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους για την κατασκευή γιορτινών καρτών με ευχές που θα δοθούν στους ήρωες της εποχής της πανδημίας.

Ετσι κι έγινε. Οι ευχές άρχισαν να προετοιμάζονται με τη σκέψη όλων στους σύγχρονους ήρωες της εποχής. Αλλοι δημιούργησαν ηλεκτρονικές κάρτες, κάποιοι όμως προχώρησαν σε ιδιόχειρες κατασκευές και τις άφησαν μαζί με τις ευχές τους στο γραμματοκιβώτιο του σχολείου.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 400 κάρτες, τις οποίες η διευθύντρια, Αρετή Τζανετοπούλου και ο υποδιευθυντής Ευάγγελος Παυλίδης παρέδωσαν χθες στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Η διαδικασία δεν ήταν καθόλου τυπική. Ανοιγαν τις κάρτες, τις διάβαζαν, τις επεξεργάζονταν. Ηταν συγκινητικές στιγμές αυτές που ζήσαμε και νιώσαμε την ανάγκη του προσωπικού του νοσοκομείου μας για ηθική στήριξη», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Τζανετοπούλου υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο «ήταν ένα από τα καλύτερα μαθήματα του σχολείου και για πρώτη φορά τα ορθογραφικά λάθη των μαθητών μου φάνηκαν πολύ, πολύ συμπαθητικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου