ΤΟΠΙΚΑ

Οι εκλογές των Οικοδόμων

οι-εκλογές-των-οικοδόμων-793961

Η παράταξη «Συνδικαλιστική ενότητα» που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ κέρδισε και μάλιστα την πλειοψηφία των εδρών στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελματιών στο Νομό Μαγνησίας. Ενισχυμένο το ΠΑΜΕ με την παράταξη της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας που κέρδισε δύο έδρες από μία που είχε, η ΔΑΚΕ ήρθε τρίτη αλλά διατήρησε τις δύο έδρες που είχε και στην προηγούμενη διοίκηση ενώ μία έδρα στη διοίκηση κέρδισε η παράταξη Αγωνιζόμενοι Οικοδόμοι που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και άλλες αριστερές συλλογικότητες.

Στις εκλογές των Οικοδόμων συνολικά ψήφισαν 385 άτομα. Βρέθηκαν 379 έγκυρα ψηφοδέλτια και έξι άκυρα και λευκά.

Η Συνδικαλιστική Ενότητα πήρε 211 ψηφοδέλτια και 6 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα 72 ψηφοδέλτια και 2 έδρες, η ΔΑΚΕ 49 ψηφοδέλτια και 2 έδρες και οι Αγωνιζόμενοι Οικοδόμοι 47 ψηφοδέλτια και 1 έδρα.

Στη νέα Διοίκηση του Συνδικάτου εκλέγονται από την Συνδικαλιστική Ενότητα οι

Κώστας Καραχάλιος, Κων. Σιάρας, Αν. Γουλιώτης, Γιάννης Τσιώλης, Σωτήρης Γραμμένος και Θαν. Μαντζαβίνος, από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα οι Γιώργος Κωστούλας και Αλέξανδρος Κουρελάς, από τη ΔΑΚΕ οι Πασχάλης Αραμπατζής και Δημ. Μπίνας και από το συνδυασμό Αγωνιζόμενοι Οικοδόμοι ο Νίκος Κουνατίδης.

Στο ΕΚΒ από τις 6 έδρες αντιπροσώπων η Συνδικαλιστική Ενότητα κέρδισε τις 4 έδρες και από μία η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα και η ΔΑΚΕ.

Από τη Συνδικαλιστική Ενότητα εκλέγονται αντιπρόσωποι για το ΕΚΒ οι Κώστας Καραχάλιος, Κων. Σιάρας, Γιάννης Τσιώλης και Βασ. Σακελλαρίου, από την Αγωνιστική

Ταξική Ενότητα ο Γιώργος Κωστούλας και από τη ΔΑΚΕ ο Πασχάλης Αραμπατζής.

Στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος από τις τέσσερις συνολικά έδρες, δύο κέρδισε η Συνδικαλιστική Ενότητα Οικοδόμων και από μία έδρα η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα και η ΔΑΚΕ.

Ειδικότερα αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία εκλέγονται από τη Συνδικαλιστική Ενότητα οι

Κ. Καραχάλιος και Κων. Σιάρας, από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ο Γιώργος Κωστούλας και από τη ΔΑΚΕ ο Πασχ. Αραμπατζής.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκληθεί η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Συνδικάτου για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου