ΤΟΠΙΚΑ

Μειώνονται οι ρυθμοί των κρατήσεων στη Μαγνησία

μειώνονται-οι-ρυθμοί-των-κρατήσεων-στ-793755

Εμφανή απόκλιση παρουσιάζουν οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε σύγκριση με τα δεδομένα της φουλ σεζόν, με τα ποσοστά πληρότητας να υπολογίζονται κατά μέσο όρο μεταξύ 70% και 80%.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι οι μειωμένοι ρυθμοί κρατήσεων μετά την αιχμή της τουριστικής σεζόν είναι αναμενόμενοι, διότι οι Ελληνες τουρίστες επιστρέφουν στη βάση τους και περιορίζεται το ενδιαφέρον για διακοπές, ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων και εν αναμονή του ΕΝΦΙΑ και των λοιπών φορολογικών υποχρεώσεων.

Η εικόνα είναι σύμφωνη με τα δεδομένα που παρατηρούνται, σε γενικές γραμμές, τη δεδομένη χρονική περίοδο, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μαγνησίας, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι εξελίσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου, παρά το αρχικό έντονο ενδιαφέρον και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν αρκετοί ξενοδόχοι.

Παράλληλα ο ίδιος επαγγελματίας διατυπώνει την ανησυχία του για την περαιτέρω εξέλιξη του χειμώνα, καθώς εκτιμά ότι το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, καθιστά δύσκολη την καθημερινότητα των ξενοδόχων. Κοινό αίτημα είναι, πάντως, η θέσπιση νέων ρυθμίσεων, οι οποίες θα δώσουν ανάσα στους επαγγελματίες. «Εάν αποφασίσει η κυβέρνηση εγκαίρως, να θεσμοθετηθούν οι απλές δόσεις χωρίς προϋποθέσεις, απλά να δίνει ο καθένας ό,τι έχει τη δυνατότητα να πληρώνει, προκειμένου να εισπράττει χρήματα το κράτος και να μπορούν να πληρώνουν οι επιχειρήσεις, θα διευκολύνει τους επαγγελματίες».

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται, παράλληλα, η τουριστική εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων τη δεδομένη χρονική περίοδο, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαφής ακόμη η εικόνα του Σεπτεμβρίου, εντούτοις, αναμένεται να διατηρηθεί η δυναμική των τουριστών, κυρίως από το εξωτερικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου