ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφές για απομάκρυνση δέκα τανκς από τη Ν. Ιωνία

υπογραφές-για-απομάκρυνση-δέκα-τανκς-793333

Σκηνικό πολέμου… βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής Προποντίδος Νέας Ιωνίας από τις αρχές Ιουνίου, οπότε το ξύπνημα τους βρήκε ταραγμένους από τον εκκωφαντικό θόρυβο τανκ.

Οι κάτοικοι των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται στις οδούς Θυάτειρων, Αργυροκάστρου Ζάππα, Μούνδρου, Δοξοπούλου, δίπλα από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», περνούν από τότε και μέχρι σήμερα τα πρωινά τους με συνεχείς παρατεταμένους θορύβους αλλά και σύννεφα σκόνης από την πολύωρη λειτουργία δέκα αρμάτων μάχης.

Τα τανκ, που μεταφέρθηκαν στο Στρατόπεδο από το Στεφανοβίκειο, στο διάστημα της λειτουργίας τους κινούνται μπρος – πίσω για μερικά μέτρα ή παραμένουν στις θέσεις στάθμευσής τους. Δεν φαίνεται να κάνουν κάποιου είδους άσκηση, αλλά είναι σε λειτουργία προφανώς για λόγους συντήρησης των μηχανών τους, αναστατώνοντας την παρακείμενη περιοχή και τους κατοίκους της, που πλέον δεν αντέχουν άλλο.

Ο Χαρίλαος Αναγνώστου, που μένει στη συνοικία, λέει ότι οι κάτοικοι συγκέντρωσαν 20 υπογραφές για την απομάκρυνση των αρμάτων μάχης και συνεχίζουν τη συλλογή υπογραφών. «Η κατάσταση αυτή δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Δεν είναι επιτρεπτή για την υγεία του ανθρώπου. Ούτε ο θόρυβος αντέχεται, ούτε τα καυσαέρια που εκπέμπουν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η συνοικία ζητάει να υπάρξει παρέμβαση από κάθε αρμόδια αρχή. «Πρέπει να γίνει έλεγχος από το Υγειονομικό. Εμείς κάθε πρωί από το δυνατό θόρυβο των μηχανών τους, αλλά και την σκόνη που εκπέμπει η χρήση τους δεν μπορούμε να καθίσουμε ούτε στα μπαλκόνια μας, ούτε στην αυλή» ανέφερε.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται μέσα στο κατακαλόκαιρο να κλείνουν παράθυρα και πόρτες. Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση τηλεφωνούν στη Διοίκηση του Στρατοπέδου αρκετές φορές. Στις οχλήσεις τους η απάντηση που λαμβάνουν είναι το ολιγόωρο σβήσιμο των μηχανών και η επαναλειτουργία τους πάλι στο ίδιο πάντα διάστημα από τις 8 το πρωί και μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Τα άρματα μάχης είχαν μεταφερθεί στο Στρατόπεδο αρχές Ιουνίου. Η ενημέρωση που υπήρχε τότε στους κατοίκους ήταν ότι θα παρέμειναν για λίγο διάστημα και θα απομακρύνονταν πάλι. Ωστόσο, το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και η κατάσταση δεν λέει να επανέλθει.

Η επίσημη απάντηση που λαμβάνουν τώρα οι κάτοικοι είναι ότι το Στρατόπεδο εκτελεί διαταγές, ενώ υπήρχε η δέσμευση ότι το θέμα θα αναφερόταν αρμοδίως. Η λειτουργία των αρμάτων καθημερινά χωρίς να γίνεται κάποια άσκηση έχει πάρει πλέον μόνιμο χαρακτήρα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει παρέμβαση. Δεν αντέχεις να αναπνεύσεις, ενώ και ο θόρυβος είναι πάρα πολύ δυνατός. Την πρώτη φορά που τα είδε ο εγγονός μου νόμισε ότι παρατάσσονταν απέναντι από το σπίτι μας και με ρώτησε γιατί τα τανκ ήταν εναντίον μας; Πραγματικά είναι λες και γίνεται πόλεμος» κατέληξε ο ίδιος.

Ο Χαρίλαος Αναγνώστου και η σύζυγός του συγκεντρώνουν υπογραφές για την απομάκρυνση των αρμάτων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου