ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν δημοτικά κτίρια

αναζητούν-δημοτικά-κτίρια-793051

Μέσα στο Μάιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστεί από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου το πενταετές πρόγραμμα για τη μεταφορά των νηπιαγωγείων, στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, που εδώ και χρόνια στεγάζονται σε ακατάλληλα και μισθωμένα οικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταστέγαση θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μολονότι από τους αρμόδιους τηρείται …σιγή ιχθύος, καθώς επικαλούνται ότι για την τελική πρόταση θα πρέπει να υπάρξει έγκριση και από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας του Υπουργείου Παιδείας, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ανάμεσα στις μετεγκαταστάσεις που πρέπει να αναμένονται είναι αυτό του 16ου Νηπιαγωγείου στη Νέα Ιωνία (Προύσσης- Μαγνησίας) το οποίο θα μεταστεγαστεί στο κτίριο του ΔΟΚΠΥ στην οδό Μαγνησίας. Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι όπως μετακινηθεί στους χώρους όπου στεγάζεται το Στέκι Νεότητας της οδού Κουντοιυριώτου, στην οδό Σολωμού και Βασσάνη, το 14ο και το 24ο Νηπιαγωγεία, τα οποία σήμερα στεγάζονται σε κτίριο το οποίο δεν έχει αυλή και το οποίο παλιότερα λειτουργούσε σαν κρεοπωλείο!!!

Ακόμη μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει η μεταστέγαση του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας στις δύο νέες αίθουσες που κατασκευάστηκαν μέσα στον αύλειο χώρο των δύο Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα απέναντι από το πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Για το πενταετές πρόγραμμα μεταστέγασης των νηπιαγωγείων από το Δήμο Βόλου περιμένουν οι υπεύθυνοι δεν κρύβουν ότι μέσα στις προθέσεις τους είναι όπως τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σήμερα σε ακατάλληλα και μισθωμένα ακίνητα να μεταστεγαστούν σε κτίρια του Δήμου Βόλου που πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για τους μικρούς μαθητές. Σημειώνεται πως σήμερα το Δημόσιο πληρώνει μόνο για τις ανάγκες μίσθωσης των νηπιαγωγείων στον ενιαίο Δήμο Βόλου, το ποσό των 78.000 ευρώ το χρόνο.

Το 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Εξάλλου για τις ανησυχίες που εκφράζουν οι νηπιαγωγοί του 17ου Νηπιαγωγείου για τις αστοχίες που υπάρχουν στο νέο κτίριο που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή του Καραγάτς, αναφέρεται με επερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος.

Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής :

«Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί – νηπιαγωγοί του 17ου Νηπιαγωγείου Βόλου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα πολλά επικίνδυνα σημεία στο νέο κτίριο, στο οποίο πρόκειται να μεταστεγαστεί. Το σχολικό κτίριο – νηπιαγωγείο παρουσιάστηκε από την δημοτική αρχή ως «εξαιρετικό», κυρίως για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική του.

Ωστόσο, γονείς και εκπαιδευτικοί βεβαιώνουν την ύπαρξη κατασκευαστικών ατελειών και σχεδιαστικό αστοχιών και αρνούνται τη μεταστέγαση, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, τόσο στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου, όσο και στον αύλειο χώρο (διαμόρφωση αυλής, επικίνδυνη σιδηροδοκοί, υαλοπίνακες, ηλεκτρικό κύκλωμα, υποδομές στην κουζίνα, κ.ά.), προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφαλής παραμονή των νηπίων. Επερωτάται η δημοτική αρχή: Τι μέτρα θα πάρει ώστε το νέο κτίριο να γίνει ασφαλές για τα νήπια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των γονιών και των έμπειρων νηπιαγωγών, για να ξεκινήσει και η μεταστέγασή του»;

Ο Δήμος Βόλου

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα σημειώνει ότι για το 17ο Νηπιαγωγείο έχει τις διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καλτσογιάννη ότι μέχρι τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου που σήμερα στεγάζεται στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, θα έχουν διορθωθεί όλες οι αστοχίες για τις οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις οι νηπιαγωγοί και που είναι η ολοκλήρωση του αύλειου χώρου, τα πόμολα στα παράθυρα που είναι χαμηλά, οι χιαστοί σιδηροκολώνες με επικίνδυνες αιχμές που βρίσκονται στο αίθριο του νέου κτιρίου κ.α

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου