ΤΟΠΙΚΑ

Δόθηκε «πράσινο φως» για δεύτερο αιματολόγο

δόθηκε-πράσινο-φως-για-δεύτερο-αιμα-793047

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη ένας επικουρικού γιατρού για την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο έπειτα από γνωστοποίηση του προβλήματος τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου όσο και από την 5η Υ.ΠΕ. επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Μαγνησίας κ. Αντώνη Μπέκο, ο οποίος ενημερώθηκε χθες για την παραπάνω εξέλιξη. Ωστόσο ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα στελεχώσει την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ο δεύτερος γιατρός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Εδώ και 4 χρόνια στη συγκεκριμένη μονάδα παρακολουθούνται συστηματικά 160 ασθενείς ενώ μεταγγίζονται συστηματικά 80 ασθενείς, και σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται η μετάγγιση χωρίς την παρουσία γιατρού. Αυτές τις ανάγκες μαζί με αυτές του Εξωτερικού Αιματολογικού Ιατρείου καλείται να καλύψει ο μοναδικός αιματολόγος του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου είναι απαραίτητη η άμεση τοποθέτηση ενός αιματολόγου ιατρού αφού πρέπει να υπάρχει συνεχής παρουσία του κατά τη διάρκεια της μετάγγισης ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές επιπλοκές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας κ. Αντώνης Μπέκος επισημαίνει ότι χθες ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη δεύτερου γιατρού για την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείου Βόλου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μπέκος επισημαίνει ότι :«H παρουσία δεύτερου αιματολόγου θα απέτρεπε την υπολειτουργία της μονάδας σε περιόδους αναγκαστικής άδειας του ιατρού. Άλλωστε πολλές φορές οι μεταγγίσεις αίματος γίνονται μόνο από νοσηλευτές, τη στιγμή που υπάρχουν ασθενείς που χρήζουν συχνών μεταγγίσεων και στενής ιατρικής παρακολούθησης από ειδικούς γιατρούς».

Στο άκουσμα της πρόσληψης δεύτερου επικουρικού γιατρού στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου, οι πάσχοντες ανακουφίστηκαν ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει να εργάζεται στη Μονάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου