ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται το ΚΕΠΑ Βόλου

ενισχύεται-το-κεπα-βόλου-793040

Με δεκατέσσερις γιατρούς ενισχύεται το Κέντρο Πιστοποίησης στο Βόλο προκειμένου να εξυπηρετηθούν περιστατικά συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπου οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε αναμονή για να εξεταστούν 12 και πλέον μήνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ειδικότερα «τρέχει» ήδη η προκήρυξη για την πρόσληψη 4 καρδιολόγων, 5 νευρολόγων και 5 ψυχιάτρων που θα προσληφθούν με σύμβαση στο ΚΕΠΑ Βόλου το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ οι ιδιώτες ιατροί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στο ΚΕ.Π.Α. του Βόλου.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην προσπάθειά του να ενισχύσει το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. με νευρολόγους, ψυχιάτρους και καρδιολόγους προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο όγκο εκκρεμών αιτημάτων προς εξέταση σε αυτές τις ειδικότητες, προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ιδιωτών ιατρών.

Οι ενδιαφερόμενοι στο Βόλο μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους στον 3ο όροφο του ΙΚΑ στο Βόλο μέχρι τις 25/04/2013. Οι ιατροί αυτοί θα συνάψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν εγκριθεί από τον Α.Σ.Ε.Π., δωδεκάμηνης διάρκειας, χωρίς δυνατότητα επιπλέον παράτασης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης που έχουν καθοριστεί και θα προκύψει η λίστα των ιδιωτών ιατρών που θα ενσωματωθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.

Η πρόσληψη των 10 γιατρών στο ΚΕΠΑ Βόλου αναμένεται να ξεμπλοκάρει τα δεκάδες περιστατικά που περιμένουν προς εξέταση από το ΚΕΠΑ ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά προκειμένου να διεκδικήσουν επίδομα πρόνοιας ή ποσοστό αναπηρίας, μειώσεις στην εφορία ή και ακόμη κάρτα με μειωμένο κόστος στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ.

Μέχρι σήμερα στις ειδικότητες νευρολόγου και ψυχιάτρου ο μέσος όρος αναμονής ήταν από 10 με 12 μήνες και περίπου 5 μήνες στα καρδιολογικά περιστατικά.

Όταν κάποιος ασφαλισμένος επιθυμεί να εξεταστεί , συμπληρώνει μία αίτηση στο αντίστοιχο ΚΕΠΑ της περιοχής του ή του Νομού, στην οποία γράφει τι αιτείται. Προσκομίζει τις εξετάσεις που πρέπει να είναι πρόσφατες και γνωματεύσεις, οι οποίες συνοδεύονται από το ΑΜΚΑ του γιατρού και του εργαστηρίου, υποβάλλονται σε προέλεγχο, ο γιατρός τις παραλαμβάνει και τα δικαιολογητικά όλα σκανάρονται και στέλνονται στην Αθήνα. Εκεί επεξεργάζονται από το Κέντρο Διεύθυνσης Αναπηρίας και ο ασφαλισμένος, μπαίνει στη λίστα για την Επιτροπή, για να εξεταστεί από τους γιατρούς της ειδικότητάς του.

Στο Βόλο κάθε μήνα εξετάζονται περίπου 300 άτομα στις επιτροπές που σημειωτέον στελεχώνονται από γιατρούς που μεταβαίνουν στη Μαγνησία από άλλες περιοχές της χώρας και κυρίως Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η κατάσταση σύμφωνα με τους αρμοδίους θα ομαλοποιηθεί πλήρως εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων των νέων γιατρών που θα ενισχύσουν το σύστημα του ΚΕΠΑ σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου