ΤΟΠΙΚΑ

Ακίνητα του Γηροκομείου Βόλου σε απόρους φοιτητές

ακίνητα-του-γηροκομείου-βόλου-σε-απόρ-793023

Την απόφαση της δωρεάν παραχώρησης επτά ακινήτων που βρίσκονται στην Αθήνα έλαβε το Δ.Σ. του Γηροκομείου Βόλου, προκειμένου να βοηθηθούν άποροι φοιτητές, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος του ενοικίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη προκειμένου να βοηθηθούν άποροι φοιτητές και παράλληλα να αξιοποιηθούν αλλά και να συντηρηθούν ακίνητα τα οποία παραμένουν κλειστά επί πολλά χρόνια. Η δωρεάν παραχώρηση γίνεται για διάστημα δύο έως τριών τουλάχιστον χρόνων, ενώ οι ένοικοι καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του ακινήτου.

Μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Πάνος Παύλος, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν φορολογική δήλωση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι αντιμετωπίζουν δυσχερή οικονομική κατάσταση, έως το τέλος Αυγούστου. Στη συνέχεια τα αιτήματα θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ. του Ιδρύματος με τη συμμετοχή μέλους του φιλανθρωπικού σωματείου του Γηροκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να τους παραχωρηθούν δωρεάν τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου, είναι σημαντικό να βοηθούνται άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ενώ παράλληλα το Ιδρυμα απεγκλωβίζεται από τα λειτουργικά έξοδα των συγκεκριμένων ακινήτων.

Στο μεταξύ, το Γηροκομείο συνδράμει με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οκτώ άπορες οικογένειες της Μαγνησίας, τα οποία προσφέρονται με διακριτικότητα τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ φιλοξενούνται, κατά καιρούς, άποροι και άστεγοι νεότερης ηλικίας αλλά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν πόρους για να ζήσουν.

Συναυλία αλληλεγγύης

Αφιέρωμα στο Γιώργο Χατζηνάσιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην αυλή του αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων υπέρ του Γηροκομείου Βόλου.

Μια περιήγηση στην απαράμιλλη ομορφιά των ήχων του βραβευμένου καλλιτέχνη και μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει το κοινό δίπλα του, τους εξαίρετους καταξιωμένους σολίστ Ζωή Τζαλαβρέτα και Βασίλη Αγροκώστα ενώ η μικρή Νίκη Μαρμαγγιόλη θα κλέψει τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι δωρεάν για το κοινό, που παρακαλείται να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας για την στήριξη των αναγκών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το μήνυμα της συναυλίας είναι «μια μεγάλη αγκαλιά και ένα τεράστιο ευχαριστώ από τους ηλικιωμένους της Μονάδας μας τόσο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας όσο και προς τους χορηγούς και υποστηρικτές μας που για μια ακόμη φορά έδειξαν έμπρακτα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην ευαίσθητη Τρίτη ηλικία» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου