ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται αλλαγές αντιδημάρχων του Βόλου

ερχονται-αλλαγές-αντιδημάρχων-του-βό-792512

Θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου – Νέος γύρος αλλαγών αναμένεται από Σεπτέμβριο

Την… «τράπουλα» των αντιδημαρχιών ανακατεύει εκ νέου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με στόχο να δοκιμαστούν όλα τα στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας σε θέσεις ευθύνης. Οι νέες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το νέο έτος και θα αφορούν στο διάστημα έως και 1η Σεπτεμβρίου 2021. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένονται «σαρωτικές» αλλαγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικαταστάσεις και «καραμπόλες» αφορούν σε τέσσερις θέσεις ευθύνης στον Δήμο Βόλου, εκ των οποίων τρεις αντιδημαρχίες και ένα νομικό πρόσωπο.

Χθες, την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ υπέβαλε η Νατάσα Μορφογιάννη, η οποία αποσύρεται προσωρινά από το τοπικό πολιτικό προσκήνιο και σύμφωνα με πηγές θα αντικατασταθεί από τη Σοφία Χάλαρη, η οποία είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος της επιχείρησης και φέρεται να επιστρέφει σε γνωστά «λημέρια».

Προηγήθηκε η παραίτηση του Γιώργου Πράττου από την αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών. Ο κ. Πράττος προς το παρόν θα ξεκουραστεί και τα ηνία στη θέση του φέρεται να αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αποστόλης Μαλαματίνης.

Τη θέση του κ. Μαλαματίνη στην αντιδημαρχία Πρασίνου φαίνεται ότι θα αναλάβει η Δέσποινα Κότογλου που επίσης επιστρέφει σε θέση ευθύνης για τους επόμενους μήνες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν επίσης και για παραίτηση, αλλά σε δεύτερη φάση του Αρη Σαββάκη από την αντιδημαρχία Οικονομικών. Ο κ. Σαββάκης στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Αν τελικώς αφήσει το πόστο του θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα όπως και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Προς το παρόν η διαδικασία φαίνεται να «παγώνει» μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο των εκλογών στο Επιμελητήριο.

Αλλες αλλαγές μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι ο ίδιος ο δήμαρχος να προβεί σε ανακοινώσεις για τους στενούς συνεργάτες του για τους επόμενους μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου