ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Γ. Σούρλα με Πρόεδρο Δημοκρατίας

συνάντηση-γ-σούρλα-με-πρόεδρο-δημοκρα-792261

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας και τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου «Διαφάνεια», για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Ο κ. Σούρλας έκανε επίσης γνωστό ότι εκπονείται καθώς Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για να «μπορέσουμε- όπως τόνισε- να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών και να προστατεύσουμε το κύρος της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τα ζητήματα πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εθνικό καθήκον άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε να συστρατευθούν όλοι προς την κατεύθυνση αυτή ενώ ο κ. Σούρλας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον διαβεβαίωσε ότι με υπεύθυνους σχεδιασμούς, με εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού και τη συνεργασία όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, «θα προχωρήσουμε ακάθεκτοι στην πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς και στην εμπέδωση της διαφάνειας. Ακόμη θα αποτρέψουμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους, που ορισμένοι τα έχουν αναγάγει σε ιδεολογία για πολιτική εκμετάλλευση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου