ΤΟΠΙΚΑ

Φρεάτια – φρένο για τις διαρροές

φρεάτια-φρένο-για-τις-διαρροές-792099

Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες είναι οι οδηγοί που ταλαιπωρούνται από τα εμπόδια που ορθώνει, λόγω εκτέλεσης εργασιών, καταμεσής κεντρικών δρόμων του Βόλου η ΔΕΥΑΜΒ.

Πριν λίγες μέρες τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί πλαστικά πλέγματα ήταν εγκατεστημένα στην οδό Περραιβού και Κασσαβέτη, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου, ενώ τα τελευταία 24ωρα ανάλογη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί που θέλουν να κινηθούν στην κάθοδο της οδού Κουμουνδούρου στο ύψος της Δημάρχου Γεωργιάδου και στο τμήμα μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Μαγνήτων.

Τι έργα όμως υλοποιούνται από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης που να δικαιολογούν την πλήρη αποκοπή της κυκλοφορίας κεντρικών οδών, όπως η Κουμουνδούρου, από τα αυτοκίνητα.;

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Βόλου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη αφορούν το έργο για τον έλεγχο αυτοματοποίησης του δικτύου ύδρευσης σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης.

Όταν ολοκληρωθεί, μέσα στο 2014 , θέλουμε να πιστεύουμε, λέει το στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ. πως θα έχουμε μειώσει τις διαρροές σε ποσοστό κάτω από το 30 % επί της συνολικής ποσότητας του παραγόμενου νερού σε ετήσια βάση. Αισθητά μικρότερο δηλαδή ποσοστό, σε σύγκριση με τα ποσοστά των διαρροών που υπήρχαν πριν λίγα χρόνια, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά ξεπερνούσαν ακόμη και το 40%.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη πρόκειται για τη Β΄Φάση του έργου της αυτοματοποίησης το0υ δικτύου ύδρευσης το οποίο έχει διαχωριστεί στην εργολαβία για τις εργασίες κατασκευής των φρεατίων και στην εργολαβία για την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Το έργο, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 4.325.000 ευρώ και χωρίζεται, όπως σημειώνει, στα παρακάτω τρία υποέργα :

– Στην κατασκευή των φρεατίων και στην εγκατάσταση του εξοπλισμού εντός του φρεατίου

– Στην εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτόματου ελέγχου στο σύνολο των υδραγωγείων της ΔΕΥΑΜΒ στον νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου και

– Στις δαπάνες ηλεκτροδότησης

Όπως υπογραμμίζει από την πλευρά του ο κ. Κουτσιφέλης η συγκεκριμένη φάση του έργου προβλέπει συνολικά την κατασκευή και τον εξοπλισμό 45 νέων φρεατίων σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα επτά.

Σημειώνεται ακόμη ότι από την Α΄ Φάση κατασκευής του έργου έχουν κατασκευαστεί 34 ακόμη φρεάτια μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα τα οποία με τον εξοπλισμό που διαθέτουν δίνουν πολύτιμα στοιχεία στον κεντρικό διαχειριστή του συστήματος ύδρευσης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στο υδραγωγείο Χατζηαργύρη και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπάλληλο να έχει στη διάθεσή του πολύτιμα στοιχεία για την ποσότητα του νερού που υπάρχει στις δεξαμενές, για την πίεση του νερού που υπάρχει στους διάφορους τομείς της πόλης, για τον ευχερέστερο εντοπισμό των βλαβών, χωρίς να απαιτείται να διακοπεί η υδροδότηση σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα κ.α

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου