ΤΟΠΙΚΑ

Αναψαν φωτιές Ζάχος – Ιγγλέσης

αναψαν-φωτιές-ζάχος-ιγγλέσης-792095

Προάγγελο για σοβαρές αναταράξεις στους κόλπους της παράταξης της Ζέττας Μακρή, στο Δήμο Βόλου αλλά και στην τοπική Νέα Δημοκρατία, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σηματοδοτούν οι χθεσινές ξεχωριστές δηλώσεις που έκαναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι δημοτικοί της σύμβουλοι Γρηγόρης Ιγγλέσης και Χαρ. Ζάχος, Δηλώσεις;, έντονα επικριτικές για το πρόσωπο της επικεφαλής της δημοτικής τους παράταξης και πλέον βουλευτή του κόμματος .

«Διαφοροποιούμαι με τα λεγόμενα της κυρίας», σημειώνει χαρακτηριστικά στη σύντομη δήλωσή του ο Γρ. Ιγγλέσης, ενώ από την πλευρά του ο Χαρ. Ζάχος, που μέχρι πριν λίγους μήνες θεωρούνταν από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες της στο Δήμο Βόλου, σημειώνει με νόημα ότι «ο πολίτης πρέπει να σε εκτιμά πρώτα σαν άνθρωπο και δευτερευόντως σαν πολιτικό».

Τη θρυαλλίδα για τις διαφοροποιήσεις των κ.κ Ζάχου και Ιγγλέση οι οποίες ενδεχομένως να αποτελέσουν το έναυσμα και για άλλες διαφοροποιήσεις, αποτέλεσε η νέα επερώτηση που κατέθεσε προχθές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η επικεφαλής της παράταξης με την οποία επανέρχονταν στα κριτήρια επιλογής τριών υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο από τον ειδικό πίνακά ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

« Κατέθεσα, τόνιζε στην προχθεσινή της επερώτηση η κ. Μακρή, την με ημερομηνία 11-2-2013 ερώτηση και την με ημερομηνία 15 -2 -2013 επερώτηση, τις οποίες και επισυνάπτω στην παρούσα. Οι απαντήσεις, που μου δόθηκαν ήταν ελλιπείς και γενικόλογες και επιφυλάσσομαι για περαιτέρω έρευνα.

Με την παρούσα επερώτησή μου επανέρχομαι, ζητώντας να ενημερωθώ για τις προσλήψεις τριών ατόμων, που επελέγησαν από την επιτροπή επιλογής προσωπικού στις συνεδριάσεις της 13.9.11. Σύμφωνα με δύο αποφάσεις, που ελήφθησαν κατά την ως άνω ημερομηνία επελέγησαν δύο υπάλληλοι γραφείου μέσα από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ ΑμεΑ, (από 12 άτομα που ο ΟΑΕΔ πρότεινε) και ένας υπάλληλος γενικών καθηκόντων μέσα από το ίδιο πρόγραμμα (από κατάσταση 6 ατόμων, που ο οργανισμός πρότεινε).

Με την παρούσα, σημείωνε στην επερώτησή της η κ. Μακρή, ζητώ: να πληροφορηθώ τους συγκεκριμένους λόγους επιλογής των ως άνω, ώστε να είναι ευχερής ο έλεγχος της κρίσης της επιτροπής επιλογής, καθώς και ακριβή και επικυρωμένα αντίγραφα των αποφάσεων, που προανέφερα», σημείωνε εκτός των άλλων, στην επερώτησή της η κ. Μακρή.

Η επερώτηση για τους αμύητους θα ήταν άνευ σημασίας αν δεν αφορούσε τον τρόπο πρόσληψης στο Δήμο της συζύγου στενού συνεργάτη του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Συνεργάτης που μετακινήθηκε από το δικό της πολιτικό γραφείο στο πολιτικό γραφείο του προσφάτως εκλιπόντα βουλευτή.

Η απόφαση της κ. Μακρή να ανακινήσει το συγκεκριμένο θέμα λίγες μόλις μέρες μετά το θάνατο του Θανάση Νάκου, σε συνδυασμό με όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, αλλά και το γενικότερο κλίμα δυσφορίας που επικρατούσε εδώ και πολλούς μήνες σε πολλούς μήνες σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της για την «άνευρη και ήπια αντιπολιτευτική κριτική» που ασκούσε η παράταξη στη Δημοτική Αρχή του Π. Σκοτινιώτη, ήταν αυτή που αποτέλεσε την αιτία για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Οι δηλώσεις

Νωρίς χθες το πρωί αρχικά ο Γρ. Ιγγλέσης έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την παρακάτω δήλωση : «Διαφοροποιούμαι με την επερώτηση της κυρίας, η οποία καλό θα ήταν να σταματήσει με τον αείμνηστο Θανάση Νάκο.

Έπεται και συνέχεια με δηλώσεις που θα κάνω μετά το μνημόσυνο του εκλιπόντος Αντιπροέδρου της Βουλής».

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε δήλωση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και από τον κ. Χαρ. Ζάχο ο οποίος επισημαίνει τα εξής :

«Οι πολιτικοί πρέπει να ξεχωρίζουν τη σοβαρότητα από τη σοβαροφάνεια. Οι πολιτικοί θα πρέπει να ξέρουν που αρχίζει ο ανθρώπινος πόνος και που αρχίζει η πολιτική. Δυστυχώς μερικοί δεν παραδειγματίζονται από τις ανθρώπινες πράξεις του Πρωθυπουργού, όπως απέδειξε πρόσφατα ο Αντ. Σαμαράς με τη διάθεση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για τη μετάβαση του μικρού πατρινού στο εξωτερικό προκειμένου να εγχειριστεί.

Διαφωνώ κατηγορηματικά με την επερώτηση στην παρούσα χρονική στιγμή, όπως έκανα και στην ίδια επερώτηση που κατατέθηκε από την επικεφαλής μας, που θα πρέπει να βαδίζει στα χνάρια που χάραξε ο προκάτοχός της στο Κοινοβούλιο, για το καλό της περιοχής μας. Ο πολίτης πρέπει να σε εκτιμά πρώτα σαν άνθρωπο και δευτερευόντως σαν πολιτικό».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου