ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαθίστανται τομές σε δρόμους

αποκαθίστανται-τομές-σε-δρόμους-792080

Εκτεταμένες εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση τομών στους δρόμους από έργα της ΔΕΥΑΜΒ, συνολικής δαπάνης περίπου 40.000 ευρώ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο συντήρησης της οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 635.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ) και αφορά εργασίες αποκατάστασης τομών σε δρόμους και σε πεζοδρόμια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης «πρόκειται για συνολική παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των οδοστρωμάτων και της οδικής ασφάλειας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε οικονομικό περιθώριο και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε, σε περίοδο μεγάλων περικοπών για την αυτοδιοίκηση, να ανταποκριθούμε στις βασικές απαιτήσεις λειτουργίας της πόλης».

Το έργο για την αποκατάσταση τομών της ΔΕΥΑΜΒ θα εκτελεστεί από ιδίους πόρους της επιχείρησης και, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε χθες ανάμεσα στον κ. Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας και ΣΙΑ Ε.Ε.», προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας έξι μηνών. Το τεχνικό αντικείμενο αφορά όλες τις απαραίτητες εργασίες (χάραξη με ασφαλτοκόπτη, καθαίρεση, απομάκρυνση πλεοναζόντων υλικών, αφαίρεση του 3Α ή επίχωση με 3Α, συμπίεση της σκάφης, επάλειψη, διάστρωση της επιφάνειας με ασφαλτοσκυρόδεμα, συλλογή, απομάκρυνση των πλεοναζόντων υλικών και τέλος σκούπισμα του δρόμου), με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση τομών ασφαλτικών οδοστρωμάτων, που έχουν προκύψει από εργασίες για τη συντήρηση και λειτουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, σε διάφορες θέσεις του Δήμου Βόλου.

Όσον αφορά το έργο που εκτελεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική παρέμβαση στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντίστοιχη παρέμβαση στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αρτέμιδας, Αγριάς και Μακρινίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, ξεκινούν οι εργασίες και στις Δημοτικές Ενότητες Αισωνίας, Πορταριάς και Ιωλκού, συνολικού προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκαν ήδη σημαντικές παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, όπου αποκαταστάθηκε τμήμα των εκκρεμοτήτων της εργολαβίας των συνδέσεων του Περιφερειακού, στο ύψος της οδού Απόλλωνος, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες επίκειται εκτεταμένη ασφαλτόστρωση και στην οδό Αλκίππης. Στη Νέα Ιωνία, αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα στο πολυσύχναστο τμήμα της οδού Εθνικών Αγώνων, μπροστά από το στρατόπεδο Γεωργούλα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει αντίστοιχη παρέμβαση στη λεωφόρο Ειρήνης. Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, από την ερχόμενη Δευτέρα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου