ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Βόλο

ανακοινώθηκε-το-πρόγραμμα-του-42ο-φεστι-792038

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες του διήμερου 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ρ.Φεραίου, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε το μέλος Τ.Σ. ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ της ΚΝΕ, Στέλλα Ιωαννίδου, «η πρώτη μέρα έχει ως κεντρικό άξονα την μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία αποτελεί αφιέρωμα στις εξόριστες γυναίκες του Τρίκερι από την θεατρική ομάδα της Κ.Ο. Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής και δημιουργικής δουλειάς της Κ.Ο. και είναι βασισμένη σε γραπτές μαρτυρίες των εξόριστων γυναικών, των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με συναυλία από μαθητικά – ερασιτεχνικά συγκρότημα στηρίζοντας έτσι την ερασιτεχνική μουσική και τους νέους καλλιτέχνες της πόλης μας και θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι από την μουσική ομάδα της ΚΝΕ.

Η δεύτερη μέρα θα έχει ως κεντρικό άξονα πολιτική ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους: Δημήτρης Μπάση, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους στο προγραμματισμένο μας Φεστιβάλ καθώς έχουν χρόνια να εμφανιστούν στην πόλη μας και να ακουστεί ποιοτική λαϊκή μουσική».

Στο χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο μέρες θα εξελίσσονται παράλληλες δραστηριότητες και δρώμενα όπως, αφιέρωμα στα 70 χρόνια ύπαρξης και δράσης του ΔΣΕ, προβολές βίντεο, λειτουργία παιδότοπου με ψυχαγωγικές δραστηριότητες καθώς και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Επιπλέον, ο Θωμάς Γεωργάκης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας. Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας. Οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή».

Τέλος, ο Κώστας Αγγελίνας, Γραμματέας της Τ.Ο ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ της ΚΝΕ, ανανφερόμενος ειδικά στους φοιτητές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες στα χρόνια της φοίτησής τους». «Να σκεφτούμε πόσα παιδιά είναι σήμερα με οικονομικά προβλήματα, που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τι σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα. Που αναγκάζονται πολλές φορές να παρατήσουν τις σπουδές τους για να δουλέψουν. Από το πρώτο κιόλας έτος αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για συγγράμματα, αναλώσιμα, σίτιση και στέγαση. Σε αυτά τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών απευθυνόμαστε και τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Αυτό το κομμάτι της νεολαίας καλούμε να αγωνιστεί δίπλα στα μέλη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, εμπνεόμενοι από αυτό ακριβώς το σύνθημα του Φεστιβάλ «ΑΓΩΝΑΣ-ΓΝΩΣΗ-ΤΟΛΜΗ-ΑΝΤΟΧΗ», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου