ΤΟΠΙΚΑ

Αμφισβητεί η Επιτροπή Πολιτών τις μετρήσεις του Δημόκριτου

αμφισβητεί-η-επιτροπή-πολιτών-τις-μετ-791341

«Παίζουν με τα δικά μας όρια», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων αερίων εκπομπών στην καμινάδα της ΑΓΕΤ-Lafarge από τον Δημόκριτο. Όπως είναι γνωστό τα αποτελέσματα ήταν εντός ορίων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή εμφανίζεται να αμφισβητεί τα αποτελέσματα: «Η εκτίμησή μας ήταν ότι αυτό θα γινόταν προκειμένου η εταιρεία να μας ρίξει «στάχτη στα μάτια» και να καταστήσει την Περιφέρεια συνένοχο στο έγκλημα.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιωθήκαμε! Όλα μετρήθηκαν εντός ορίων. Αγνοούν, όμως, όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την κακοστημένη ιστορία ότι παίζουν με τα δικά μας όρια! Ιδιαίτερα η Περιφέρεια οφείλει να αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει μόνο η νομιμότητα, πίσω από την οποία περιχαρακώνεται, αλλά και η ουσία των πραγμάτων. Σε θετική κατεύθυνση είναι η είδηση διά στόματος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη ότι θα γίνουν μετρήσεις και σε άλλες πιθανές περιοχές ρύπανσης γύρω από την περιοχή της ΑΓΕΤ, όπως είχε συζητηθεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Αγώνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου