ΤΟΠΙΚΑ

Ενταξη και των ιδιωτών ιατρών στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ζητά ο Αλ.Μεϊκόπουλος

ενταξη-και-των-ιδιωτών-ιατρών-στον-κατ-790025

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Υγείας, με κοινοποίηση στο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας –Στ. Ελλάδος, ζητώντας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολισμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την προστασία απέναντι στον κορονοϊό.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, οι ιδιώτες ιατροί της Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά, όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας βρίσκονται με τη σειρά τους στις «επάλξεις», συνεχίζοντας να συναντούν και να εξετάζουν ασθενείς με φυσικά αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος και της στενής φυσικής επαφής ιατρού και εξεταζόμενου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» που υλοποιεί το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας , οι ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, εξαιρούνται από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δια μέσου του Προέδρου του κ. Ευθύμιου Τσάμη, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχουν εκφράσει ανοιχτά προς το Υπουργείο Υγείας τη σφοδρή αντίθεσή τους στον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό.

Όπως αναφέρουν, οι ιδιώτες ιατροί ως επαγγελματίες υγείας «πρώτης γραμμής», διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης από κορωνοϊό και για το λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να τους προστατέψει. Ήδη στη Μαγνησία δύο ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και ένας ακόμη νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι ιδιώτες ιατροί που ως οικογενειακοί ιατροί (παθολόγοι, γενικοί ιατροί, παιδίατροι) ή ιατροί άλλων ειδικοτήτων είναι συμβεβλημένοι με το Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – ΕΟΠΥΥ (δημόσιος φορέας) και εξυπηρετούν τεράστιο όγκο ασθενών, καλύπτοντας τις ανάγκες τις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Κύριε Υπουργέ,

Το ιατρικό λειτούργημα παραμένει η κορωνίδα των υπηρεσιών υγείας, είτε ένας ιατρός ανήκει στο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι ιδιώτες ιατροί εξέταζαν και συνεχίζουν να εξετάζουν ασθενείς με κορωνοϊό, όπως και οι ιατροί των δημόσιων υγειονομικών δομών, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άμεσα σε αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης.

Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των ιδιωτών ιατρών, τουλάχιστον αυτών των ειδικοτήτων «πρώτης γραμμής», μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους συνολικά χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις.

Ταυτόχρονα, ο συνολικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα και τους ασθενείς που μεταβαίνουν τόσο στις δημόσιες υγειονομικές δομές, όσο και στις ιδιωτικές, καθιστώντας τις υπηρεσίες υγείας συνολικά ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό.

Παρακαλείσθε ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση για τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολισμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την προστασία απέναντι στον κορωνοϊό και να εντάξετε όλο το ιατρικό προσωπικό της χώρας στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, όπως επιβάλλει η φύση της εργασίας τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου