ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που βασάνισαν ηλικιωμένους

ανθρωποκυνηγητό-για-τους-ληστές-που-β-789258

Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τον εντοπισμό και σύλληψη των αδίστακτων δραστών που προχθές τα ξημερώματα λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ανήλιο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Τμήματος Μηλεών συλλέγουν κάθε χρήσιμη πληροφορία και συνεχίζουν πλέον την έρευνα στοχευμένα.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτει ότι δράστες είναι τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία φαίνεται ότι μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα και γι’ αυτό εκτιμάται ότι οι ληστές είναι ημεδαποί.

Τα δύο άτομα μάλιστα, που απείλησαν ακόμη και με τη χρήση μαχαιριού το ηλικιωμένο ζευγάρι, προκειμένου εκείνο να τους υποδείξει που υπήρχε χρηματικό ποσό, εκτιμάται ότι είναι ηλικίας περίπου 25 ετών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Μηλεών, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβησαν χθες το πρωί στο σπίτι των ηλικιωμένων και έψαξαν για στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό με τις έρευνες με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι ηλικιωμένοι.

Εξάλλου, η δράση των ληστών δεν φαίνεται να έγινε αντιληπτή από κανένα κάτοικο του χωριού λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Οι ληστές φίμωσαν και έδεσαν τους ηλικιωμένους και αποχώρησαν από την οικία όταν πλέον ήταν σίγουροι ότι είχαν άνεση χρόνου ώστε να μην αποσπάσουν την προσοχή του χωριού.

Το σπίτι – στόχος ήταν στον κεντρικό ιστό του Ανηλίου. Το ζευγάρι ηλικιωμένων έζησε στιγμές φρίκης στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

Ο βραδινός τους ύπνος διακόπηκε βιαίως. Δέχτηκαν χτυπήματα, απειλές για τη ζωή τους, εγκαταλείφθηκαν δεμένοι και φιμωμένοι.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπούκαραν στο σπίτι του ζευγαριού. Ακινητοποίησαν αρχικά τον 85χρονο άντρα και στη συνέχεια την 74χρονη σύζυγό του. Ασκησαν επάνω τους απίστευτη βία.

Τελικά αποχώρησαν έχοντας εντοπίσει και πάρει μαζί τους το χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, που βρήκαν στην ντουλάπα του σπιτιού, αλλά και τις βέρες γάμου του ζευγαριού αρπάζοντάς τες από τα δάχτυλα των ηλικιωμένων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου