ΤΟΠΙΚΑ

Την Πέμπτη στον Βόλο τα εμβόλια

την-πέμπτη-στον-βόλο-τα-εμβόλια-789156

92 υγειονομικοί κόλλησαν κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα – Στην πλειονότητά τους βρέθηκαν θετικοί από επαφές εκτός ΕΣΥ

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένονται στον Βόλο και στο Αχιλλοπούλειο οι πρώτες ποσότητες εμβολίων από τις αποθήκες της Καρδίτσας, προκειμένου να αρχίσουν την επόμενη ακριβώς ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί των υγειονομικών υπαλλήλων του Αχιλλοπουλείου.

Οπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το γενικό νοσοκομείο Βόλου συγκαταλέγεται στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών και συγκεκριμένα στις 55 μονάδες στις οποίες οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Παρασκευή, μαζί με άλλες οκτώ μονάδες της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Κύμης, Αμφισσας, Θήβας, Καρπενησίου, Λαμίας, Λιβαδειάς, Χαλκίδας και Καρύστου.

Στο Νοσοκομείο Βόλου τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη των εμβολιασμών, αρχικά σε 50 άτομα που έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικώς ότι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη Θεσσαλία, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν χθες στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς επίσης στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Στο Αχιλλοπούλειο σύμφωνα με τη λίστα που έχει συνταχθεί εκτιμάται πως το εμβόλιο σε πρώτη φάση θα κάνουν στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι γιατροί, ένας στους δύο νοσηλευτές, ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στο διοικητικό προσωπικό.

92 υγειονομικοί συνολικά «κόλλησαν» το ιό

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης η Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία, συνολικά στο Αχιλλοπούλειο από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα βρέθηκαν θετικοί από κορονοϊό 92 άτομα. Η πλειονότητα των γιατρών, των νοσηλευτών και του άλλου προσωπικού που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κόλλησαν έξω από το Νοσοκομείο τον ιό και κυρίως μέσα στην οικογένεια, γεγονός που σημαίνει ότι επιβεβαιώνονται όσοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για την «ενδοοικογενειακή μεταδοτικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου