ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Απερίγραπτη τραγωδία: Υπέκυψε μπροστά στα μάτια των παιδιών της…

απερίγραπτη-τραγωδία-υπέκυψε-μπροστ-788205

ΔΥΣΤYXHΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΑ

Φοβερό τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες στις 4.50 το απόγευμα στο Αερινό στο δρόμο προς Κοκκίνα όπου τζιπ μάρκας Cherocee πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και ανατράπηκε σε διπλανό χωράφι. Η 44χρονη οδηγός Φωτεινή Σωτηροπούλου, κάτοικος Ναυπλίου, εκτοξεύτηκε από τη θέση του οδηγού και έπεσε στο έδαφος με σφοδρότητα. Υπέκυψε μετά από λίγη ώρα στα τραύματά της, ενώ τα δύο παιδιά ηλικίας μόλις 12 και 10 ετών καλούσαν σε βοήθεια μέσω κινητού την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ δίχως να μπορούν να δώσουν ακριβείς πληροφορίες για τον τόπο του δυστυχήματος.

Τραγικό τέλος είχαν οι διακοπές για μία τριμελή οικογένεια. Ο θάνατος έστησε καρτέρι κατά την επιστροφή τους για το Ναύπλιο όταν στον κόμβο Αερινού άλλαξε αίφνης η διαδρομή τους και πήρε το δρόμο για Κοκκίνα. Μόλις δέκα λεπτά μετά από τροχαίο υλικών ζημιών στην εθνική οδό, προφανώς επειδή ακόμη η 44χρονη οδηγός ήταν σοκαρισμένη, το μοιραίο αυτοκίνητο «έφυγε» από το δρόμο.

Ακολούθησαν ατελείωτα λεπτά αγωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη ανέφερε τηλεφωνικά ότι ήταν καλά στην υγεία της όπως και ο αδερφός της, όμως η μητέρα τους ήταν σοβαρά, βογκούσε αλλά ανέπνεε ακόμη. Η ανήλική έδωσε και το κινητό του πατέρα τους που όμως δεν ήταν μαζί τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Βελεστίνου και το ΕΚΑΒ αναζητούσαν εναγωνίως το σημείο του δυστυχήματος όμως δεν είχαν επαρκείς πληροφορίες και χάνονταν πολύτιμα λεπτά χρόνου. Ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην Κοκκίνα φαίνεται ότι ήταν ερημικός καθώς κανένας διερχόμενος οδηγός για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα δεν καλούσε σε βοήθεια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν.

Τελικά το αυτοκίνητο εντοπίστηκε. Διερχόμενος οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου είχε απομακρύνει τα παιδιά από το τζιπ όταν έφτασε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Βελεστίνου για να τα παραλάβει γύρω στις 5.50 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι είχαν μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός τους αλλά δεν είχαν κάποιο σοβαρό τραύμα.

Η γυναίκα, δυστυχώς, είχε εκπνεύσει. Βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος ανάσκελα δίπλα από το αυτοκίνητο νεκρή. Αντικείμενα του αυτοκινήτου ήταν σκόρπια στο έδαφος. Μαξιλάρι, κουβέρτα, γυαλιά, CD, διάφορα πράγματα της οικογένειας μαρτυρούσαν τις στιγμές φρίκης που είχαν προηγηθεί. Στα πίσω καθίσματα του σμπαραλιασμένου αυτοκινήτου υπήρχαν βαλίτσες. Η οικογένεια επέστρεφε από διακοπές.

Η 44χρονη εξωτερικά δεν φαινόταν να ήταν τραυματισμένη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι κατά την εκτόξευση έσπασε ο αυχένας της. Ο ουρανός του αυτοκινήτου είχε υποχωρήσει, τα τζάμια από το παρμπρίζ αλλά και τα παράθυρα είχαν θρυμματιστεί. Η αριστερή ρόδα είχε γυρίσει. Ο προφυλακτήρας είχε φύγει. Ευτυχώς τα παιδιά φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους.

Η 44χρονη παραλήφθηκε νεκρή και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατό της. Το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου συνέχιζε έως αργά το απόγευμα την έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη. Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πόρτα του οδηγού ήταν κλειστή.

Οσο περνούσε η ώρα οι πληροφορίες άρχιζαν να ξετυλίγουν το παζλ. Η οικογένεια δεν καταγόταν από την Κοκκίνα. Ηταν άγνωστο γιατί είχε πάρει το μικρό αυτό δρομάκι από το Αερινό.

Το μοιραίο τζιπ που οδηγούσε η οικογένεια σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε εμπλακεί σε τροχαίο υλικών ζημιών με αυτοκίνητο με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου Αερινού μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι δύο οδηγοί αντάλλασσαν στοιχεία ξαφνικά η 44χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, έβαλε μπροστά τη μηχανή και αποχώρησε αφήνοντας τη συζήτηση στη μέση και αλλάζοντας κατεύθυνση.

Η οικογένεια επέστρεφε από διακοπές στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι τους ξεκίνησε γύρω στις 10.30 το πρωί ακολουθώντας τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Ολα φαινόταν ότι πήγαιναν καλά μέχρι τον κόμβο Αερινού αν και η 44χρονη σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φέρεται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ο πατέρας της οικογένειας ενημερώθηκε για το δυστύχημα και επρόκειτο αργά το βράδυ να φτάσει στο Βόλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σμπαραλιασμένο το αυτοκίνητο της οικογένειας

Aντικείμενα της οικογένειας στο χωράφι μαρτυρούσαν τις φρικτές στιγμές που είχαν προηγηθεί

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου