ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια

σήμερα-τα-ασφαλιστικά-μέτρα-για-το-αντ-787950

Συζητούνται σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής Αστέρια Αγριάς κατά της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας την αλλαγή της χωροθέτησης του αντλιοστασίου Α4 από το χώρο πρασίνου.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες στο έργο συνεχίζονται κανονικά, καθώς είχε γίνει ανάκληση της προσωρινής διαταγής αναστολής των εργασιών.

Ωστόσο, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων – Αστέρια Αγριάς και ότι οι εργασίες της ΔΕΥΑΜΒ συνιστούν καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας.

Υποστηρίζουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ και η δημοτική αρχή δεν έχει προσκομίσει τους τίτλους ιδιοκτησίας ούτε και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Για την αλλαγή της χωροθέτησης του έργου επικαλούνται τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ Μαγνησίας σύμφωνα με την οποία, το αντλιοστάσιο είναι δυνατόν να κατασκευαστεί σε παρακείμενο χώρο του περιφερειακού που συνορεύει με τις εγκαταστάσεις καυσίμων της ΕΛΙΝ και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σημείο όπου έχει αρχικώς σχεδιαστεί να κατασκευαστεί.

Οι κάτοικοι λένε ότι αντί αυτού η δημοτική αρχή προχώρησε τις εργασίες του έργου και μάλιστα προξενώντας μεγάλες ζημιές αν και είχε δεσμευτεί για το αντίθετο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου