ΤΟΠΙΚΑ

Ειδοποίηση για ΕΝΦΙΑ 69.000 € στο Γηροκομείο Βόλου

ειδοποίηση-για-ενφια-69-000-e-στο-γηροκομείο-787944

Χαστούκι στο Γηροκομείο Βόλου ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Το Φιλανθρωπικό Σωματείο καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 69.000 ευρώ, όμως τα οικονομικά του δεν του το επιτρέπουν.

Το Γηροκομείο έχει οφειλές στο Δημόσιο ύψους 2,2 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ που παρέλαβε η νυν Διοίκηση του Ιδρύματος πριν από 2,5 χρόνια.

Ο περσινός ΕΝΦΙΑ ο οποίος ήταν ύψους 130.000 ευρώ και φέτος με διορθώσεις που έγιναν σε ακίνητα μειώθηκε στο προαναφερόμενο ποσό, παραμένει απλήρωτος μέχρι σήμερα.

Το προσωπικό του Ιδρύματος πληρώνεται κανονικά, οι προμηθευτές επίσης, ενώ το μόνο αγκάθι για τη λειτουργία του Φιλανθρωπικού Σωματείου φαίνεται να είναι το Δημόσιο, το οποίο φέρεται να συμπεριφέρεται σαν εχθρός.

Το Δημόσιο θα πρέπει να είναι σύμμαχός μας και όχι να βρίσκεται απέναντί μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Παύλος Πάνος.

«Εμείς είμαστε εθελοντές» είπε ο ίδιος και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για τη διαρκή στήριξή της.

Τα έσοδα του Γηροκομείου προέρχονται από ενοίκια, συντάξεις ηλικιωμένων, δωρεές. Η σημερινή Διοίκησή του κατάφερε να αξιοποιήσει το σύνολο της περιουσίας. Εκμισθώνει επιπλέον 23 ακίνητα, τα οποία κατάφερε να βελτιώσει με μεγάλες προσπάθειες και έτσι να εκμεταλλεύεται σήμερα προς όφελος των Ιδρυμάτων. Πλέον αξιοποιεί 65 από σύνολο 73 ακίνητα. Τα υπόλοιπα σε Βόλο, Αθήνα, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Το Ιδρυμα βγάζει τα πάγια έξοδα που του χρειάζονται για να λειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά τους μισθούς τους, ενώ λαμβάνουν έναντι για παλαιότερα δεδουλευμένα που δεν είχαν καταβληθεί.

Ωστόσο, παλιές οφειλές δεσμεύουν την απρόσκοπτη πορεία του Φιλανθρωπικού Σωματείου και η Διοίκηση απευθύνει έκκληση προς όλους να συνεχίζουν να στηρίζουν το Ιδρυμα, καθώς διέρχεται δύσκολους από οικονομικής άποψης καιρούς.

Το Γηροκομείο Βόλου έχει δυνατότητα φιλοξενίας 119 ατόμων. Αυτή τη στιγμή έχει 115 τροφίμους, διπλάσιους δηλαδή φιλοξενούμενους ηλικιωμένους σε σχέση με πριν από 2,5 χρόνια.

Παρέχει όλες τις υπηρεσίες και συγκεκριμένα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθαριότητα, σίτιση, διαμονή. Απασχολεί 50 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου