ΤΟΠΙΚΑ

Συστήθηκε περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας

συστήθηκε-περιφερειακό-συμβούλιο-κα-787688

Στη συνεδρίαση, προχθές, του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας εγκρίθηκε η πρόταση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού για τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε στην εισήγησή του ότι για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της πολιτικής των διαρθρωτικών της ταμείων, συνδέει τις προτεραιότητες τους με εκείνες της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για μία έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τις εθνικές και περιφερειακές αρχές σε όλη την Ευρώπη να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας ευφυούς εξειδίκευσης λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους, ενώ παράλληλα έχει αναθέσει σε εξωτερικούς εμπειρογνώμονες να εκπονήσουν σχετικές μελέτες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

«Προκύπτει ως απαραίτητη η σύσταση ενός εξειδικευμένου συλλογικού οργάνου, αρμόδιου για τον συντονισμό, την υποστήριξη και την προώθηση κάθε δράσης έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας στη Θεσσαλία», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης και πρότεινε τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας (ΠΣΚΘ).

Στόχοι του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο συντονισμός των δράσεων έρευνας και καινοτομίας μεταξύ ακαδημαϊκών, ερευνητικών και παραγωγικών φορέων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, η τόνωση και ενίσχυση της καινοτόμων ιδεών και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το Συμβούλιο θα προτείνει δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από φορείς ή συμπράξεις φορέων με χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, καθώς και αλλαγές και αναθεωρήσεις σε περίπτωση που οι υλοποιούμενες δράσεις δεν είναι αποτελεσματικές.

Θα αποτελείται από μια ομάδα εξειδικευμένων προσώπων, που θα εκπροσωπούν τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και από Φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου