ΤΟΠΙΚΑ

«Ύποπτη η πολιτική ασυλία στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ»

ύποπτη-η-πολιτική-ασυλία-στελεχών-τη-786589

Για απόκρυψη στοιχείων και παροχή πολιτικής ασυλίας σε στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Παράλληλα την επικρίνει επειδή απέρριψε την πρόταση της παράταξής της για πλήρη, ουσιαστικό και εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της Επιχείρησης και των στελεχών της. Μάλιστα προαναγγέλλει ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ όπου έρχεται προς έγκριση το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου αλλά και η ένσταση της αναδόχου εταιρείας ΕΡΓΗΛ, ο εκπρόσωπος της παράταξης Τέλης Δουλόπουλος, θα καταγγείλει και θα αναδείξει όλα αυτά τα σημεία.

Τέλος τονίζει, ότι η συλλογή στοιχείων για το τι πραγματικά συμβαίνει στη ΔΕΥΑΜΒ, «είναι αρκετά δύσκολη και τα στόματα ερμητικά κλειστά».

Η ανακοίνωση της Ζέττας Μακρή

«H ΔΕΥΑΜΒ έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα με πράξεις και έργα, που μας εκπλήσσουν δυσάρεστα.

Κανείς μας, όμως, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να αντιμετωπίζει με επιείκεια την ανεξήγητη, αν όχι ύποπτη, ιδιότυπη και πρωτοφανή πολιτική ασυλία, που παρέχεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ, των οποίων η μέχρι τώρα πορεία μόνο ζημιά προκαλεί στην λειτουργία της αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σε αγαστή συνεργασία η δημοτική αρχή με αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ακολουθεί μία τακτική πρωτοφανούς συγκαλυψης, απορρίπτοντας την πρόταση μας να καταφύγει σε πλήρη, ουσιαστικό και εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΜΒ και των στελεχών της.

Γιατί αλήθεια, η δημοτική αρχή αποκρύπτει εντέχνως στοιχεία και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου και μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Γιάννη Στάμου; Γιατί υπηρεσιακός παράγων, που ήταν ο επιβλέπων του έργου μιλά τώρα και όχι τότε για κακοτεχνίες; Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πολυδιαφημισμένος από τον δήμαρχο έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, που κατά τις πομπώδεις δηλώσεις του θα αποκάλυπτε τα πάντα (έχει ήδη περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από την σχετική ανακοίνωση) ;

Ήρθε η ώρα, όμως, να λήξει αυτή η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις προκλητικές και ποινικά κολάσιμες, όπως η υπογραφή πρωτοκόλλων, που εμφανίζουν έργο, που ενώ παραδόθηκε σε ποσοστό 50%, έλαβε από την ίδια την ΔΕΥΑΜΒ πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης και πληρώθηκε περισσότερο από την πραγματική του αξία. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Στο σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Τ. Δουλόπουλος που μας εκπροσωπεί, θα καταγγείλει και θα αναδείξει όλα τα σημεία, που και εγώ επεσήμανα και εννοείται ότι συλλέγουμε στοιχεία για πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών, καίτοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συλλογή τους είναι αρκετά δύσκολη και τα στόματα ερμητικά κλειστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου