ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ για ΕΡΓΗΛ

κριτική-στη-δευαμβ-για-εργηλ-786146

Eνώ σήμερα συζητείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ το πόρισμα της Τριμελούς Επιτροπής που όρισε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης για το Πρωτόκολλο Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου, το θέμα πήρε έκταση χθες και από τα τοπικά ερτζιανά που ορμώμενα από τα χθεσινά παραπολιτικά σχόλια των τοπικών εφημερίδων, έδωσαν συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα στην εκπομπή του Μ. Θεοδώρου στο Ράδιο ΒΕΡΑ φιλοξενήθηκαν χθες το πρωί ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου και μέλος του ΔΣ. της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννης Στάμος και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή. Ο πρώτος είπε ότι ο ΕΣΠΕΛ που βεβαιώνει την καλή εκτέλεση των έργων που γίνονται με κοινοτική χρηματοδότηση ήλθε και βρήκε, όπως είπε το έργο, άριστο με χαρακτηρισμό Ι 1, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι έπρεπε να υπάρχει και έρευνα για τις ευθύνες για την απώλεια της υπόθεσης στο Εφετείο, μολονότι όπως είπε το δικαστήριο δεν στάθηκε στην ουσία αλλά στον τύπο, καθώς οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ δεν απάντησαν στις οχλήσεις της ΕΡΓΗΛ για δύο μήνες, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Από την πλευρά της η κ. Ζέττα Μακρή επέρριψε ευθύνες για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και τη συγκάλυψη που παρέχει σε υπηρεσιακούς παράγοντες που φέρεται να έχουν σοβαρές ευθύνες.

Τον πυρήνα των ραδιοφωνικών δηλώσεων της η κ. Μακρή τον περιέγραψε λίγες ώρες αργότερα και σε γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής :

«H ΔΕΥΑΜΒ έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα με πράξεις και έργα, που μας εκπλήσσουν δυσάρεστα.

Κανείς μας, όμως, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να αντιμετωπίζει με επιείκεια την ανεξήγητη, αν όχι ύποπτη, ιδιότυπη και πρωτοφανή πολιτική ασυλία, που παρέχεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ, των οποίων η μέχρι τώρα πορεία μόνο ζημιά προκαλεί στην λειτουργία της αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σε αγαστή συνεργασία η δημοτική αρχή με αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ακολουθεί μία τακτική πρωτοφανούς συγκάλυψης, απορρίπτοντας την πρόταση μας να καταφύγει σε πλήρη, ουσιαστικό και εξονυχιστικό έλεγχο των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΜΒ και των στελεχών της.

Γιατί αλήθεια, η δημοτική αρχή αποκρύπτει εντέχνως στοιχεία και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην αντιδημάρχου και μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Γιάννη Στάμου; Γιατί υπηρεσιακός παράγων, που ήταν ο επιβλέπων του έργου μιλά τώρα και όχι τότε για κακοτεχνίες; Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πολυδιαφημισμένος από τον δήμαρχο έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, που κατά τις πομπώδεις δηλώσεις του θα αποκάλυπτε τα πάντα (έχει ήδη περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από την σχετική ανακοίνωση) ;

Ήρθε η ώρα, όμως, να λήξει αυτή η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις προκλητικές και ποινικά κολάσιμες, όπως η υπογραφή πρωτοκόλλων, που εμφανίζουν έργο, που ενώ παραδόθηκε σε ποσοστό 50%, έλαβε από την ίδια την ΔΕΥΑΜΒ πιστοποιητικό καλής εκτέλεσης και πληρώθηκε περισσότερο από την πραγματική του αξία. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Στο σημερινό ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Τ. Δουλόπουλος που μας εκπροσωπεί, θα καταγγείλει και θα αναδείξει όλα τα σημεία, που και εγώ επεσήμανα και εννοείται ότι συλλέγουμε στοιχεία για πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών, καίτοι πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συλλογή τους είναι αρκετά δύσκολη και τα στόματα ερμητικά κλειστά».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις σχετικά με το θέμα της αντιδικίας ανάμεσα στη ΔΕΥΑΜΒ και την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι βιάζονται να τοποθετηθούν για ένα θέμα το οποίο –υπενθυμίζουμε- η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποκάλυψε, χάρις στους συστηματικούς, υπεύθυνους και αποτελεσματικούς χειρισμούς της, θα τους συνιστούσαμε να περιμένουν μέχρι την αυριανή ( σημερινή) συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό, που θα αποτελούσε ασυγχώρητη επιπολαιότητα αν εμπλεκόμασταν σε μια άγονη αντιπαράθεση για επικοινωνιακά και μόνο οφέλη, πριν το θέμα συζητηθεί ολοκληρωμένα και υπεύθυνα στο αρμόδιο θεσμικό όργανο της ΔΕΥΑΜΒ, τα μέλη του οποίου γνωρίζουν πλήρως όλα τα δεδομένα της υπόθεσης αυτής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου