ΤΟΠΙΚΑ

«Συμμετέχει στη ναρκοθέτηση της δημόσιας υγείας»

συμμετέχει-στη-ναρκοθέτηση-της-δημό-785898

Επίθεση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία στην περιφερειακή αρχή

«Η περιφερειακή αρχή δεν κάνει ό,τι περνά από το χέρι της όπως αρέσκεται να λέει για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Συμμετέχει από τη δική της σκοπιά στη ναρκοθέτηση συνολικά της δημόσιας υγείας ως εντολέας ενός σχεδίου που υποτάσσεται στη διάσωση όχι των ανθρώπινων ζωών, αλλά των καπιταλιστικών κερδών».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή, η οποία εξαπολύει επίθεση στην περιφερειακή αρχή ότι είναι δικό της έργο η μετατροπή των γενικών νοσοκομείων της Θεσσαλίας σε σχεδόν αποκλειστικά κλινικές Covid, η προώθηση της επιχειρηματικοποίησης της υγείας και ο εκφυλισμός της.

Στη δική της τοποθέτηση στην ειδική συνεδρίαση η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία ζήτησε την υιοθέτηση ενός συνόλου μέτρων, που στόχο, όπως λέει, δεν έχουν απλώς την ενίσχυση της μάχης γύρω από τον covid, αλλά τη συνολική θωράκιση της δημόσιας υγείας κόντρα στην επιχειρηματικοποίησή της και την εξατομίκευση του δικαιώματος στην υγεία.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε απαλλοτρίωση – επίταξη, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εμβόλια χωρίς εμπορεύσιμο κέρδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου