ΤΟΠΙΚΑ

Κολατσιό θα δοθεί και φέτος σε άπορους μαθητές στη Μαγνησία

κολατσιό-θα-δοθεί-και-φέτος-σε-άπορους-784887

Στις προτεραιότητες των επικεφαλής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι η συνέχιση παροχής κολατσιού σε άπορους μαθητές, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, σε συνεργασία πάντα με τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Η πρόθεση συνέχισης της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι δεδομένη και στόχος των συντελεστών είναι η διευθέτηση των επιμέρους δεδομένων, μόλις ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, και αφού καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

«Τα πρωινά σε άπορα παιδιά είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε αρχικά με το διευθυντή δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδη από κοινού, ούτως ώστε να βρούμε μια κοινή αντιμετώπιση. Ηδη έχουμε τη θετική άποψη της Μητρόπολης και προσωπικά του Σεβασμιότατου κ. Ιγνατίου, οπότε η Μητρόπολη Δημητριάδος θα καλύψει τη σίτιση αυτών των παιδιών, αφού προηγουμένως καταγραφεί ο ακριβής αριθμών των άπορων μαθητών, τον οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη», υπογραμμίζει ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το θέμα της σίτισης καλύπτεται πάντα με διακριτικότητα, και τη συνδρομή των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι ενημερώνουν τους εντεταλμένους από τη Μητρόπολη ιερείς, που βρίσκονται κοντά στα σχολεία, για τα προβλήματα των μαθητών.

Οι δράσεις συνεργασίας που θα δρομολογηθούν σύντομα, αποτελούν τη συνέχεια μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας, που δίνει χέρι βοήθειας σε δεκάδες παιδιά. Οι πρώτες συζητήσεις για τη νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν ήδη πριν το τέλος της προηγούμενης και όπως αναφέρθηκε, το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή των αναγκών που θα υπάρξουν φέτος, προκειμένου να καλυφθούν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, με τη συνδρομή διδασκόντων και γονέων, προκειμένου να βοηθηθούν συνομήλικοί τους, που έχουν ανάγκη. Με κάθε διακριτικότητα δίνεται χέρι βοήθειας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες καθημερινές ανάγκες δεκάδων παιδιών, τα οποία στερούνται ακόμη και τα αναγκαία.

Συλλογή σχολικών ειδών από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Η Τοπική μας Εκκλησία στρέφει, τούτο τον καιρό, την ποιμαντική της φροντίδα στις οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα σχολικά είδη για τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Ετσι, προχωρεί στη συγκέντρωση σχολικών ειδών και απευθύνει έκκληση στο λαό μας να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου κανένα παιδί να μην πληγωθεί και νιώσει στερημένο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα σχολικά είδη θα συγκεντρώνονται στους Ιερούς Ναούς ή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), όπου με την ευθύνη του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας, θα ταξινομηθούν και θα διανεμηθούν στα παιδιά απόρων οικογενειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου