ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση Αστυνομίας και Δήμου για τα αποστεωμένα σκυλιά στη Ν. Αγχίαλο

κινητοποίηση-αστυνομίας-και-δήμου-γι-784123

Επί τόπου στη Ν. Αγχίαλο κλιμάκιο του Δήμου Βόλου συνοδεία Αστυνομίας για να λάβει μέτρα για τα σκελετωμένα σκυλιά

Σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος που επί σειρά ετών είχε στη φροντίδα του αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, αποκαλύφθηκε πίσω από τις εικόνες φρίκης, που έκαναν προχθές τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με 11 αποστεωμένα σκυλιά να περιφέρονται «ζωντανά – νεκρά» σε κτήμα στην περιοχή του Αϊδινίου.

Ο άνθρωπος που τάιζε και φρόντιζε στο κτήμα του συνολικά 13 αδέσποτα σκυλιά, εδώ και μήνες αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η σύζυγός του που έχει αφιερωθεί στη φροντίδα του ανθρώπου της, απελευθέρωσε τα σκυλιά καθώς δεν μπορούσε να τα φροντίζει μόνη της, εκείνα όμως συνέχιζαν να περιφέρονται γύρω από το κτήμα που είχαν κάνει σπίτι τους…

Τα παραπάνω αποκάλυψε αυτοψία που έγινε με εντολή εισαγγελέα χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή στη θέση Μαγούλα του δημοτικού διαμερίσματος Αϊδινίου. Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν φιλόζωοι οι οποίοι εντόπισαν προχθές τα 11 σκυλιά σε άθλια κατάσταση και δύο ακόμη να είναι νεκρά, σημαίνοντας συναγερμό.

Χθες το πρωί συνοδεία Αστυνομίας, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Θέμης Τζούνης, Περιφερειακών Ενοτήτων Αργύρης Κοπάνας, εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου, υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Βόλου σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων, Μιχάλης Τακόπουλος, μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Ακόμη και ο κτηνίατρος Μιχάλης Τακόπουλος σοκαρίστηκε με το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισε. «Εντεκα σκυλιά είναι αποστεωμένα από την ασιτία. Είναι εξαντλημένα σε τέτοιο βαθμό που ίσα – ίσα που περπατούσαν, ενώ δύο ακόμη εντοπίστηκαν νεκρά. Τα έντεκα που είναι ζωντανά αντιμετωπίζουν επίσης και γενικευμένα δερματικά προβλήματα, ενώ μία σκυλίτσα είναι έγκυος», περιέγραψε τις εικόνες φρίκης με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ο κ. Τακόπουλος.

Το κλιμάκιο δεν έχασε χρόνο. Εξέτασε τα δεδομένα και τους κινδύνους και αποφάσισε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να μεταφερθούν άμεσα και όλα μαζί στο Δημοτικό Καταφύγιο καθώς υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης και στα άλλα φιλοξενούμενα ζώα των δερματικών προβλημάτων.

Στο καταφύγιο οδηγήθηκε ήδη από χθες η μία σκυλίτσα που είναι έγκυος προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία και τμηματικά εντός του δεκαημέρου θα μεταφερθούν και τα υπόλοιπα για θεραπεία, στείρωση και επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον.

Προς το παρόν δόθηκε ικανή ποσότητα τροφών σε φιλόζωες της περιοχής για να ταΐζουν τα αδέσποτα και θα συνεχίσουν να το κάνουν και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και επανένταξή τους.

Σημειώνεται ότι το θέμα παρακολουθεί στενά η Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου