ΤΟΠΙΚΑ

Αντίο.. με παρατεταμένο χειροκρότημα

αντίο-με-παρατεταμένο-χειροκρότημα-783938

Στον Κώστα Κόγια χθες στην εξόδιο ακολουθία στον Ι. Ναό Ευαγγελίστριας

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα δεκάδες επαγγελματίες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Αυτοδιοίκησης, φίλοι και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν χθες τον Κώστα Κόγια, πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ και των περιπτερούχων του Ν. Μαγνησίας που έδωσε τέλος στη ζωή του το προηγούμενο Σάββατο.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό της Ευαγγελίστριας, παρουσία βουλευτών του Νομού Μαγνησίας αλλά και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθά και πολλών εκπροσώπων Ενώσεων Περιπτεριούχων και Επαγγελματοβιοτεχνών της επικράτειας, που μετέβησαν στο Βόλο για να συνοδεύσουν τον εκλιπόντα στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ όπως ήταν αναμενόμενο «χρωμάτισε» και τους επικήδειους των εκπροσώπων που μίλησαν για να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για το πρόωρο «φευγιό» του.

«Η θηλιά που έπνιξε τον φίλο και συνάδελφο Κώστα Κόγια είναι θηλιά που πνίγει καθημερινά όλους τους επαγγελματίες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς που εξήρε την αγωνιστικότητα του εκλιπόντα και υπογράμμισε ότι «οι αγώνες του αποτελούν μία πολύτιμη παρακαταθήκη για τον κλάδο.

«Το σύνθημα σου ήταν πάντα ένας για όλους και όλοι για έναν» και το έκανες πράξη φίλε Κώστα καθημερινά με την αγωνιστικότητά σου» σημείωσε επίσης ο κ. Καβαθάς που άφησε αιχμές για τις πιέσεις που δέχονται προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους οι επαγγελματίες ειδικά από τις Τράπεζες τονίζοντας «Ας πάρουν το μήνυμα όσοι έχουν εφαρμόζουν αυτή την πολιτική , ότι δεν αντέχουμε άλλη φτωχοποίηση του λαού, άλλα λουκέτα, άλλα εξοντωτικά μέτρα που κλείνουν επιχειρήσεις και άλλους ανέργους. Σταματήστε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου..»

Συντετριμμένος εκ μέρους των συνδικάτων της ΟΕΒΕΜ ο Θέμις Αρχοντάκης τόνισε ότι ο κόσμος των επαγγελματοβιοτεχνών θρηνεί το χαμό του Κων. Κόγια που ήταν φωτεινό παράδειγμα για όλους και σημείωσε «Είμαστε οργισμένοι με αυτούς που μας βλέπουν σαν εχθρούς και σε οδήγησαν από την πίεση να λυγίσεις. Είναι άδικος ο χαμός σου. Ας είσαι ο τελευταίος που χάνεσαι και οι αγώνες σου να φωτίσουν την κοινωνία».

Για τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας» μίλησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Περιπτερούχων που πάντα ήταν δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη, ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παν. Λαφαζάνης ανέφερε ότι η απώλεια για την Αριστερά είναι μεγάλη, χαρακτήρισε τον Κων. Κόγια μεγάλο αγωνιστή και ιδεαλιστή,. «Δεν έφυγες, θα μείνεις πάντα δίπλα μας, σύμβολο των αγώνων για να ελευθερωθεί ο τόπος να σηκωθεί ξανά η χώρα».

«Οι αγώνες σου δεν πρόκειται να πάνε χαμένοι. Οι πολίτες ξέρουν πλέον. Περνούν τη θηλιά στο λαό. Κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι του φτωχού» σημείωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ν. Ιωνίας ο Στ. Κατσούρας.

«Το ήθος η αγωνιστικότητα, η εντιμότητα και η συλλογική προσπάθεια σε διέκριναν πάντα για αυτό και αποτελείς παράδειγμα για όλους. Σύντροφε Κώστα είμαστε περήφανοι για σένα. Ψυχή Βαθειά…» ανέφερε στον «αποχαιρετισμό» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεικόπουλος ενώ η κ. Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «ο Κων. Κόγιας αποτελεί παράδειγμα με την αγωνιστικότητά του πως πρέπει να βαδίσουν οι πολίτες» και ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Μουτσινάς επισήμανε ότι έφυγε ένας μεγάλος αγωνιστής που ενέπνεε πάντα τους άλλους με τις απόψεις και το ήθος του.

Με ένα ποίημα αποχαιρέτησε εξάλλου τον Κων. Κόγια εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ο Ανδρέας Αιβαζόγλου που έκανε ειδική αναφορά στους αγώνες και την προσφορά του στον κλάδο και όχι μόνο αφού όπως τόνισε ο εκλιπών είχε χαράξει δρόμους σε όλη την τοπική κοινωνία.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πομπή με τη σωρό του Κων. Κόγια πέρασε από την οδό Αργοναυτών με Κοραή όπου διατηρούσε περίπτερο ο εκλιπών το οποίο αποτελούσε σημείο αναφοράς και «στέκι» για πολλούς επαγγελματίες. Χθες οι μαύρες σημαίες «μαρτυρούσαν» τη μεγάλη απώλεια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου