ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Φιάσκο με την πλατφόρμα εμβολιασμών πολιτών

αλ-μεϊκόπουλος-φιάσκο-με-την-πλατφόρμ-783762

Ερώτηση κατέθεσε εκ νέου προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε με το «καλημέρα» η δυσλειτουργία της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων πολιτών άνω των 85 ετών. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Μαγνησίας, μετά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα, το μήνυμα που έλαβαν τους κατεύθυνε σε ραντεβού εμβολιασμών μόνο στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής!

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, στις 11/01/2021 ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων πολιτών άνω των 85 ετών, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι 60.000 υπερήλικες που εγγράφηκαν στις 11/01/2021 στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν αυτόματα μήνυμα στο κινητό τους με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο επρόκειτο να εμβολιαστούν, καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες εμβολιασμού.

«Ωστόσο, στη Μαγνησία όσοι ενδιαφερόμενοι υπερήλικες εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, έλαβαν μήνυμα για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους αποκλειστικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ανεξάρτητα από την περιοχή που διαμένουν», τόνισε ο Βουλευτής, αναφέροντας την χαρακτηριστική περίπτωσης της 90χρονης κατοίκου του Αλμυρού, που καταγράφηκε και στον τοπικό τύπο, όπου μετά την αίτησή της στην πλατφόρμα, το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της την κατεύθυνε στο προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού της στις 20/01/2021 στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, δηλαδή, σε μία απόσταση περίπου 80 χλμ από τον τόπο κατοικίας της.

Και προσθέτει: «Ο Νομός Μαγνησίας διαθέτει 7 Κέντρα Υγείας, τα οποία μαζί με το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην ΙΚΑ Βόλου), θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Μαγνησίας που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους. Οι πολίτες, δηλαδή, θα πρέπει να παραπέμπονται στο εμβολιαστικό κέντρο που είναι χιλιομετρικά εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους».

«Ήδη από την πρώτη μέρα, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών παρουσίασε πρόβλημα, επιβαρύνοντας με αχρείαστη ταλαιπωρία τους ενδιαφερόμενους υπερήλικες συμπολίτες μας και δημιουργώντας δυσοίωνες προοπτικές για την περαιτέρω λειτουργία της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα, ώστε να επιλύσει τη δυσλειτουργία που έχει προκύψει με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των άνω των 85 ετών πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου