ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Έως το τέλος του 2021 η δημοπράτηση έργων επέκτασης σχολικών μονάδων στη Σκιάθο

έως-το-τέλος-του-2021-η-δημοπράτηση-έργων-ε-783270

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), Αθανάσιο Γιάνναρη, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας και ο Βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, με θέμα τις επεκτάσεις των σχολικών μονάδων του 2ου Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 12 Οκτωβρίου 2020 συνάντησης, στα Γραφεία της Εταιρείας μεταξύ του Δημάρχου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, όπου τέθηκε το εξαιρετικά επείγον θέμα των αυξημένων αναγκών των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς μαθησιακού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Γιάνναρης είχε θέσει υπόψη του Δημάρχου τα δικαιολογητικά που έπρεπε να αποσταλούν στην ΚτΥπ ΑΕ προκειμένου τα έργα να ενταχθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρείας και να υλοποιηθούν άμεσα. Στη συνέχεια ο Δήμος Σκιάθου με έγγραφο επέβαλε έγκαιρα πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση των σχολείων, η σύμφωνη γνώμη της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπως και έγγραφα αδειοδότησης των κτηρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιάνναρης, στη συνάντηση, ο Δήμος με την αποστολή του φακέλου, πέτυχε την ωριμότητα των έργων επέκτασης, όποτε τον ερχόμενο Μάρτιο, η ΚτΥπ θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών με στόχο μέχρι το τέλος του 2021 να έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων. Θα ακολουθήσει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και της ΚτΥπ για την εκτέλεση των έργων που θα παραδοθούν μέσα στο 2023.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Σκιάθου υπέβαλε, επίσης, τα αιτήματα των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων για εξοπλισμό, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από το 2016-2017, ο κ. Γιάνναρης διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ο εξοπλισμός θα βρίσκεται στα σχολεία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κύριο Αθανάσιο Γιάνναρη, για την άμεση ανταπόκριση και την εξαιρετική συνεργασία, ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Μαγνησίας, κύριο Χρήστο Μπουκώρο που υπηρετεί με εντιμότητα, ηθική και αποτελεσματικότητα τον τόπο του. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει το έργο της, με σκληρή δουλειά έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου