ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες περί εκβιασμών εργολάβων και επιταγών

στο-αρχείο-η-υπόθεση-σχετικά-με-τις-κατ-782540

Στο αρχείο τέθηκε, στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, η υπόθεση «σχετικά με την πράξη της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εκ μέρους του εκδότη Γ. Καρεκλίδη σε βάρος εργολάβων», σύμφωνα με τη δικογραφία.

Πρόκειται για την υπόθεση, που είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα τον περασμένο Απρίλιο, μετά από συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καταγγέλλοντας «συναλλαγές μεταξύ του πρώην προέδρου του Συνδέσμου του Κοιμητηρίου Θ. Κουντουρά και του εκδότη Γ. Καρεκλίδη και μιλώντας για «επιταγές εργολάβου του περιφερειακού προς τον εκδότη». Τότε μάλιστα ο κ. Μπέος είχε δώσει στη δημοσιότητα λίστα 24 επιταγών, προαναγγέλλοντας την προσκόμιση των στοιχείων στον Εισαγγελέα.

Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου (όπως χθες έγινε γνωστό) έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντάς την προφανώς αβάσιμη στην ουσία της «αφού όπως προέκυψε από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και σε συνδυασμό μεταξύ τους δεν τελέστηκε η ερευνώμενη πράξη της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ή έστω κάποιας άλλης αυτεπαγγέλτως διωκόμενης πράξης σε σχέση με τα αναφερόμενα στη δικογραφία περιστατικά, καθώς αυτοί δεν εξαναγκάστηκαν με βία ή απειλή σε κάποια πράξη, παράλειψη ή ανοχή, από την οποία να επήλθε ζημία στην περιουσία τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου