ΤΟΠΙΚΑ

Και ροκάς και διδάκτωρ

και-ροκάς-και-διδάκτωρ-781970

Ο Βολιώτης Γιάννης Αφέντρας συνδυάζει τους «Mr Highway Band» με το Πανεπιστήμιο

Σε ροκ διαδρομές κινείται με δημιουργική διάθεση ο 26χρονος Γιάννης Αφέντρας, ο οποίος συνδυάζει αρμονικά την ενασχόλησή του με την μουσική και την προοπτική της Πανεπιστημιακής καριέρας.

Ο χαρισματικός Βολιώτης, δημιουργός των «Mr Highway Band», είναι υποψήφιος διδάκτωρ και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, έχοντας ολοκληρώσει παράλληλα το μεταπτυχιακό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα την διαχείριση του πολιτισμού.

Ο συνθέτης και στιχουργός των περισσοτέρων τραγουδιών του γκρουπ, σκοπεύει να εκπονήσει στο άμεσο μέλλον την διδακτορική του διατριβή, προκειμένου να ακολουθήσει Ακαδημαϊκή καριέρα, ως καθηγητής Πανεπιστημίου.

Ανατρέχοντας στην αφετηρία της μουσικής του διαδρομής, αναφέρει μεταξύ άλλων «αρχικά έκανα μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Φουντούλη, αλλά στην πορεία, όταν άρχισα να ακούω ροκ μουσική στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, άφησα σιγά-σιγά το Ωδείο, παίζοντας μόνος μου».

Στην διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο είτε δημιούργησε μπάντες, είτε έπαιζε σε μπάντες κι έτσι ξεκίνησε η ουσιαστική του επαφή με την ροκ μουσική, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές του στην Φιλοσοφία. Οι «Mr Higway Band», το γκρουπ που συνεργάζεται με τον Χρήστο Θηβαίο, δημιουργήθηκαν παράλληλα με τις Πανεπιστημιακές του σπουδές, ανοίγοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία του πολυπράγμονος συμπολίτη.

«Ανάλογα με τις περιόδους κάποιο από τα δύο μπαίνει μπροστά στις προτεραιότητες μου» αναφέρει ο χαρισματικός Βολιώτης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι άρχισε να συνθέτει και να ηχογραφεί με φίλους τις δημιουργίες του, ενώ στην πορεία δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γκρουπ, που συμπληρώνει αισίως δύο χρόνια ζωής.

Καρπός της συγκεκριμένης διαδρομής είναι ο δίσκος που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τίτλο «Is that myself», ο οποίος ηχογραφήθηκε και διανέμεται από το ίδιο το γκρουπ.

Η συνεργασία με τον δημοφιλή τραγουδοποιό και ερμηνευτή Χρήστο Θηβαίο προέκυψε αυθόρμητα κι όπως αναφέρει ο Γιάννης Αφέντρας «ήταν φίλος με τον Γρηγόρη, τον τραγουδιστή της μπάντας και μας είχε δει να παίζουμε. Όταν βγάλαμε τον δίσκο, τον άκουσε, του άρεσε και προέκυψε, κατά ευτυχή συγκυρία, η συγκεκριμένη συνεργασία, την οποία δεν επιδιώξαμε, αλλά προέκυψε επειδή ήμασταν μια παρέα».

Οι συναυλίες ανά την Ελλάδα θα συνεχιστούν, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, δεδομένης της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, που επικροτεί με ενθουσιασμό, την μουσική σύμπλευση του Χρήστου Θηβαίου και του ανερχόμενου ροκ γκρουπ.

Παρά τις αυξημένες καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις, ο Γιάννης Αφέντρας συνδυάζει αρμονικά την ροκ, την διδακτορική διατριβή και το όνειρο της Πανεπιστημιακής καριέρας, ενώ όπως εξηγεί ό ίδιος «οι σπουδές της φιλοσοφίας για μένα είναι ένας οδηγός. Εχω καταλάβει ότι θέλω να ασχοληθώ με την ροκ μουσική η οποία έχει από πίσω ένα θεωρητικό υπόβαθρο και αυτό με βοήθησαν πάρα πολύ να το καταλάβω οι σπουδές μου στην φιλοσοφία γιατί στην ουσία η φιλοσοφία σου δίνει ιδέες, σου ανοίγει προοπτικές να μάθεις, να σκέπτεσαι και να επιλέγεις».

Ο χαρισματικός γιός του Δημήτρη και της Φωτεινής Αφέντρα, έχει ως στόχο να παραμείνει στην Ελλάδα και να ακολουθήσει Πανεπιστημιακή καριέρα, παίζοντας παράλληλα μουσική.

Όπως επισημαίνει δε χαρακτηριστικά «δίνει δημιουργικές διεξόδους η Ελλάδα και οι περίοδοι κρίσης, δίνουν διέξοδο στην δημιουργικότητα, αρκεί να μην απογοητευθείς και να μην εγκαταλείψεις το όνειρό σου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου