ΤΟΠΙΚΑ

«Παλεύει» για δεύτερη παράταση στα δίκυκλα

παλεύει-για-δεύτερη-παράταση-στα-δί-781237

Ερώτημα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης προκειμένου με ενημερωθεί σχετικά με το θέμα του τεχνικού ελέγχου των δίτροχων (άνω των 50 κυβικών) και εάν έχει δικαίωμα η Περιφερειακή Ενότητα να Μαγνησίας να δώσει δεύτερη παράταση στην διαδικασία του τεχνικού ελέγχου.

Οπως υπολογίζουν οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ περίπου 10.000 ιδιοκτήτες δίκυκλων στη Μαγνησίας δεν πρόλαβαν να περάσουν τον τεχνικό έλεγχο και αναγκάζονται πλέον να πληρώσουν το πρόστιμο των 40 ευρώ.

Η πρώτη παράταση που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στερεάς έληξε το Σάββατο 27 Απριλίου και παρότι οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Καλτσογιάννης ζήτησαν και δεύτερη παράταση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας επισημαίνει χαρακτηριστικά «ακόμη δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την δεύτερη παράταση που ζητήθηκε και δεν γνωρίζω για ποίο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Γερακούδη επισημαίνει ότιδεν προβλέπεται νέα παράταση από την ΚΥΑ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι το χρονικό όριο των τριών εβδομάδων της πρώτης παράτασης το είχαν θέσει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ.

Ωστόσο εάν άμεσα δεν δοθεί μια επίσημη απάντηση οι δικυκλιστές θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 40 ευρώ . Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παράταση των τριών εβδομάδων που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας δεν αρκούσε για να περάσει από έλεγχο ο μεγάλος αριθμός των δικύκλων στη Μαγνησία. Η παράταση έληξε το Σάββατο 27 Απριλίου και οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ υπολογίζουν ότι απομένουν περίπου 10.000 δίκυκλα προκειμένου να περάσουν από έλεγχο.

Τέλος σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΟ Μαγνησίας με έγγραφο τους ζήτησαν νέα δίμηνη παράταση, ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε ότι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και τα αιτήματα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου