ΤΟΠΙΚΑ

Μετάθεση οδοντιάτρου του Κ. Υ. Ζαγοράς, λόγω ακαταλληλότητας κτιρίου

μετάθεση-οδοντιάτρου-του-κ-υ-ζαγοράς-781152

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου καταγγέλλει ότι «η υποβάθμιση και απαξίωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου μας συνεχίζεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς σε ένα κτίριο ακατάλληλο για ιατρικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Τελευταία εξέλιξη είναι η απόσπαση της οδοντιάτρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, η οποία στελέχωσε το Κέντρο Υγείας πρόσφατα, πριν από περίπου 2 μήνες, καθώς η αίθουσα του οδοντιατρείου είναι ακατάλληλη για χρήση».

Όπως προσθέτει, μεταξύ άλλων, «παρόλο που υπάρχει καινούριος εξοπλισμός (οδοντιατρική καρέκλα, υλικά κτλ) εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια παραμένει στο κουτί, αχρησιμοποίητος. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί καθώς στο κτίριο μπάζουν νερά από την οροφή, τα κουφώματα έχουν σαπίσει, το ίδιο και οι τοίχοι.

Αξιοσημείωτο για το πώς αντιμετωπίζεται το Κέντρο Υγείας, ως φορέας της πρωτοβάθμιας Υγείας, είναι το γεγονός ότι για δέκα περίπου χρόνια που υπήρχε οδοντίατρος, δεν υπήρχε ο εξοπλισμός και συνεπώς δεν μπορούσαν να εκτελεστούν οδοντιατρικές πράξεις. Μόλις ο οδοντίατρος συνταξιοδοτήθηκε, ήρθε καινούριος εξοπλισμός, ο οποίος παραμένει στο κουτί εδώ και 5 χρόνια, καθώς η μία αίθουσα μετά την άλλη αποδεικνύονται ακατάλληλες.

Το κτίριο έχει υποστεί φθορές που το καθιστούν μη λειτουργικό. Η στέγη έχει καταρρεύσει σε πολλά σημεία, με εμφανείς κινδύνους τόσο για τη σωματική ακεραιότητα, όσο και για την στατικότητα του κτιρίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου