ΤΟΠΙΚΑ

Νέα Αμερικανίδα έγινε Μοναχή

νέα-αμερικανίδα-έγινε-μοναχή-780914

«Αναστάσιμο χαρμόσυνο γεγονός», χαρακτήρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την ρασοφορία νέας Μοναχής, Αμερικανικής καταγωγής, που τέλεσε προχθές στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Η νέα Μοναχή, έλαβε το όνομα Θεοκλήτη και ήδη συμπλήρωσε 5 χρόνια δοκιμασίας στη Μονή, κατά τη διάρκεια των οποίων έμαθε καλά την ελληνική γλώσσα και βαπτίστηκε Χριστιανή Ορθόδοξη.

Αναφερόμενος στη νέα Μοναχή, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι : «Γεννήθηκε στον Δυτικό κόσμο που έχει τις δικές του εμπειρίες και τη δική του κουλτούρα αλλά και πολλά μπορεί να προσφέρει, και απόδειξη, η δική της παρουσία εδώ. Βαπτίστηκε με το όνομα Φωτεινή και πλέον εντάχθηκε με το δεύτερο και «τελεσίδικο βάπτισμα» με το όνομα Θεοκλήτη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα σ’ αυτή την όμορφη πνευματική οικογένεια που αποτελεί η αδελφότητα της Μονής. Γιατί τα Μοναστήρια μας είναι ένα στεφάνι που περιστοιχίζει την τοπική μας εκκλησία, τους πιστούς, με το δικό του άρωμα λιβανιού το καθένα…».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «να ακολουθήσει τα βήματα των Μυροφόρων, να είναι πάντοτε πιστή στο Νυμφίο Χριστό, υπάκουη στη Γερόντισσα και στην αδελφότητα εν ονόματι του Αναστάντος Χριστού, και να φέρνει το Ευαγγέλιο της Χαράς, της Αληθείας, της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης και τελικά το Ευαγγέλιο της Αγάπης με τη ζωντανή προσευχή στις ψυχές των ανθρώπων».

Ολοκληρώνοντας την προσλαλιά του, ευχαρίστησε τη Γερόντισσα Θεοδέκτη και τον Πνευματικό της Ιεράς Μονής π. Αθανάσιο, για όλο το θυσιαστικό έργο που επιτελούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου