ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους απόρους ο «Εσταυρωμένος»

κοντά-στους-απόρους-ο-εσταυρωμένος-780560

Το ενδιαφέρον του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου o «Εσταυρωμένος», έχει στραφεί και προς τις φτωχογειτονιές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και των γύρω περιοχών. Σε συνεργασία με τους εφημέριους των ενοριών αυτών, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος – παράρτημα του «Εσταυρωμένου» θα δημιουργήσει κατά τόπους εκθέσεις γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων (ελαφρώς μεταχειρισμένων), με σκοπό να προσκληθούν οι έχοντες ανάγκη να προμηθευτούν δωρεάν τα απαραίτητα για τις άπορες οικογένειές τους. Οι εκθέσεις αυτές θα φιλοξενούνται στα ενοριακά Πνευματικά Κέντρα ή στον προαύλιο χώρο των Ναών.

Η πρώτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Αυγούστου από τις 6μ.μ. στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας. Το Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» θα είναι στη διάθεση όλων των ενοριών και των κοινωνικών φορέων της περιοχής για ανάλογες δράσεις.

Εκδήλωση στον Αλμυρό

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό μία εκδήλωση παρουσίασης των παιδικών εκδόσεων του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», με τίτλο: «Λίγα άνθη από τον κήπο των παραμυθιών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Αυγούστου, στις 8.30μ.μ., μετά την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως της Θεοτόκου – στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού, με πρωτοβουλία και ευθύνη του Εφημερίου του Ναού Πρωτ. Ευσταθίου Βαρβαρέλη και των συνεργατών του. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τραγούδια, παραμύθια, αφηγήσεις, παρουσίαση των παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα, γνωριμία με τον «Εσταυρωμένο»και άλλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου