ΤΟΠΙΚΑ

Νήπια μακριά από το σχολείο λόγω… καλντεριμιού στη Ζαγορά

νήπια-μακριά-από-το-σχολείο-λόγω-καλ-780304

Από τους 19 μαθητές μόλις οι 4 παρουσιάστηκαν στις τάξεις – Γονείς φοβήθηκαν το χιονισμένο και ανηφορικό καλντερίμι και κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι

Το χιονισμένο, ανηφορικό και «φιδογυριστό» καλντερίμι, που αποτελεί τον μοναδικό δρόμο πρόσβασης λιλιπούτειων μαθητών στο σχολείο, κράτησε μακριά από τις τάξεις την συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που φοιτά στο 1ο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς. Με την εμφάνιση του «Λέανδρου» στον νομό, καταγράφτηκαν και οι πρώτες μαζικές απουσίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, στο σχολείο οι περισσότεροι μαθητές δεν παρουσιάστηκαν για μάθημα «λόγω δυσκολίας πρόσβασης στο σχολείο τους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το καλντερίμι ήταν χιονισμένο το πρωί, όταν εκπαιδευτικός και οι λιγοστοί μαθητές επιχείρησαν να το διασχίσουν. Από το σύνολο των 19 παιδιών μόνο τα 4 βρέθηκαν στις τάξεις. Οι περισσότεροι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με περιγραφές, το καλντερίμι είναι ανηφορικό με τρεις στροφές και σε ένα σημείο του είναι «ανήλιο» με αποτέλεσμα το χιόνι να μην λιώνει εύκολα, ιδίως σε συνθήκες κατά τις οποίες ο υδράργυρος έδειχνε -2ο C.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι εκπαιδευμένοι και χρησιμοποιούν διαφορετικά παπούτσια για να ανέβουν το καλντερίμι και αλλάζουν για να είναι πιο άνετοι στο σχολείο.

Αλλά και στην Τσαγκαράδα, στο δημοτικό σχολείο, κάποιοι γονείς προτίμησαν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, την δεύτερη ή και τρίτη ώρα προκειμένου να αποφύγουν το καλντερίμι που οδηγεί μέχρι τη σχολική μονάδα.

Στον Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου, άλλα προβλήματα δεν σημειώθηκαν. Ο αποχιονισμός ήταν άμεσος, ενώ από πολύ νωρίς το πρωί, συνεργεία προχώρησαν στη ρίψη άλατος για την αποφυγή του παγετού. Η χιονόπτωση δεν ήταν μεγάλη και δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αλλά και στον υπόλοιπο νομό, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά με εκπαιδευτικούς και μαθητές να δίνουν το παρών στις αίθουσες διδασκαλίας κι ακόμη κι ενώ μέσω τσουχτερού κρύου να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και να ανοίγουν συχνά τα παράθυρα για τον αερισμό των αιθουσών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου