ΤΟΠΙΚΑ

Πληρωμές των παρόχων υγείας στο Βόλο από τον ΕΟΠΥΥ

πληρωμές-των-παρόχων-υγείας-στο-βόλο-α-780015

Το χρώμα του χρήματος … θα δούνε άμεσα κλινικές, γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και εργαστήρια στο Βόλο, καθώς όπως έγινε γνωστό ολοκληρώνεται σταδιακά η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας.

Συγκεκριμένα, έως την 7η Σεπτεμβρίου 2016 ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου σε όλους τους παρόχους.

Ενδεικτικά η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί από 98,1% (Ιδιωτικές Κλινικές ) έως και 100% (Πολυϊατρεία, Μονάδες χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρικές Κλινικές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016. Από 85,4% (Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για το Φεβρουάριο 2016.

Από 77,5% (Ιατρικές Επισκέψεις) έως και 100% (Φυσικοθεραπευτές, Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Μάρτιο 2016. Αντίστοιχα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ενταλματοποίησης των αποζημιώσεων προς όλους τους παρόχους για τον Απρίλιο 2016.

Οπως ανακοίνωσε μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβολές μηνός Απριλίου, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει επιτάχυνση των ενεργειών για γρηγορότερη εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των απαιτήσεων και των επόμενων μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου