ΤΟΠΙΚΑ

Διακινούσαν ναρκωτικά στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

διακινούσαν-ναρκωτικά-στο-πάρκο-του-α-779966

Τρία άτομα, ηλικίας 25, 36 και 23 χρονών, ελληνικής καταγωγής, καθώς και τρεις αλλοδαποί, δύο 22χρονοι και ένας 19χρονος συνελήφθησαν, βραδινές ώρες προχθές, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, από στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας – Δίωξης Ναρκωτικών και Τροχαίας καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της αντίστασης και απείθειας κατά της Αρχής, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν και έντεκα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνέλαβαν τα έξι άτομα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου για τους εξής λόγους:

Τον 25χρονο διότι κατείχε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και διακινούσε με τον 23χρονο συνολικά 195,7 γρ. ακατέργαστης κάνναβης τα οποία μετέφεραν με δύο δίκυκλα οχήματα, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Επιπρόσθετα, ο 23χρονος συνελήφθη και για κατοχή ενός πτυσσόμενου μαχαιριού, 0,7 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οδηγούσε το δίκυκλο όχημα στερούμενος άδεια οδήγησης.

Τον έναν εκ των δύο 22χρονων διότι κατείχε και διακινούσε συνολικά 56,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και 1,8 γρ. κοκαΐνης, ενώ κατείχε το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε ευρώ. Στην κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε, ακολούθως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας τρίφτης ινδικής κάνναβης και μια ξύλινη πίπα καπνίσματος ινδικής κάνναβης. Επιπροσθέτως, ο 22χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο όχημα στερούμενος άδειας οδήγησης.

Τον 19χρονο αλλοδαπό διότι κατείχε 0,6 γρ. ακατέργαστης κάνναβης ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του διέπραξε το αδίκημα της αντίστασης και απείθειας κατά της Αρχής.

Τον 36χρονο διότι κατείχε 0,8 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οδηγούσε δίκυκλο όχημα χωρίς στοιχεία κυκλοφορίας και στερούμενος άδειας οδήγησης.
Τον δεύτερο 22χρονο αλλοδαπό για αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής.

Από την Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία βεβαιώθηκαν παράλληλα οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 254,3 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και 1,8 γρ. κοκαΐνης, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, το συνολικό χρηματικό ποσό των ενενήντα πέντε ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας, δύο δίκυκλα οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας τρίφτης και μία ξύλινη πίπα καπνίσματος κάνναβης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου