ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Οσίου Γερασίμου στη Μακρινίτσα

πανηγυρίζει-η-μονή-οσίου-γερασίμου-στ-779772

Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου τιμά η Τοπική Εκκλησία την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι η Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης, όπου την παραμονή, στις 7 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμι’οτατος θα τελέσει τα εγκαίνια του Σπιτιού Γαλήνης της ενορίας, του 27ου της Τοπικής Εκκλησίας, το οποίο έρχεται να ενισχύσει το πολύτιμο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως στην αντιμετώπιση της ασφυκτικής ανάγκης καθημερινής σίτισης χιλιάδων εμπερίστατων συμπολιτών μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου