ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα για το «κατάπτυστο» δημοσίευμα σχετικά με ανήλικη τρόφιμο

στον-εισαγγελέα-για-το-κατάπτυστο-δ-779578

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Για πλείστες ανακρίβειες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου Αγγελος Αγραφιώτης, αναφορικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο όπως ο ίδιος αναφέρει σε σημερινή δήλωση-απάντησή του, εκθέτει δημόσια ένα εσωτερικό θέμα του Ιδρύματος σχετικά μάλιστα με ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που αφορά ανήλικη φιλοξενούμενη του Ορφανοτροφείου.

Ο κ. Αγραφιώτης επισημαίνει ότι η διοίκηση του Ορφανοτροφείου χειρίστηκε το θέμα απολύτως διακριτικά, με πρώτιστο μέλημα να μην εκτεθεί ένα ανήλικο παιδί, ενώ διαψεύδει τα περί «μονομερών ενεργειών προέδρου», παραπέμποντας στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (22.7.2016) για τη μετακίνηση της ανήλικης σε αντίστοιχη δομή εκτός Βόλου.

Ο κ. Αγραφιώτης ενημερώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το «κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα», όπως το χαρακτηρίζει, προκειμένου «να αναζητήσει ο Εισαγγελέας, το άτομο ή τα άτομα που παρέδωσαν στο «δημοσιογράφο» τα στοιχεία του παιδιού, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες και αυτός με τη σειρά του βορά στην κοινή γνώμη».

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του Ορφανοτροφείου Βόλου Αγγελου Αγραφιώτη έχει ως εξής:

«Την 11η Σεπτεμβρίου 2016 αναρτήθηκε, για ακόμη μία φορά, σε ιστοσελίδα άρθρο σχετικό με το Ορφανοτροφείο Βόλου, με πλείστες ανακρίβειες. Αυτή τη φορά όμως θύμα της σφοδρής επίθεσης του ραδιοφωνικού παραγωγού, δεν είμαστε μόνο το Ιδρυμα και εγώ ο ίδιος, που συνηθίσαμε πλέον την αδικαιολόγητα εχθρική στάση του, αλλά και μία ανήλικη πρώην φιλοξενούμενη του Ιδρύματος.

Προκειμένου ο ραδιοφωνικός παραγωγός να κερδίσει λίγα κλικ παραπάνω στην επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του, (και ποιος ξέρει τι άλλο…), αλλά και να ικανοποιήσει τους γνωστούς εντολείς του, δεν επικοινώνησε καν για το θέμα με εμένα, όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων, για να διασταυρώσει τα όσα του κατήγγειλαν (παρέδωσαν) οι εντολείς του, αλλά ξεπερνώντας κάθε όριο ηθικής, εξέθεσε δημόσια ένα εσωτερικό θέμα του Ιδρύματος, που δεν αφορά τη Διοίκηση του Ιδρύματος ή τα Οικονομικά του, αλλά ευαίσθητο θέμα που αφορά ανήλικη φιλοξενούμενη του ιδρύματος και το οποίο το Ίδρυμα, αντιμετώπισε με άκρα διακριτικότητα, ώστε να μην εκτεθεί η ανήλικη με οποιονδήποτε τρόπο.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, «εσπευσμένη απομάκρυνση τροφίμου του ιδρύματοςμονομερή απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. Άγγελου Αγραφιώτη… Η απόφαση αυτή του προέδρου προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου…».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, με την οποία ο ραδιοφωνικός παραγωγός, απ’ ότι φαίνεται είναι μάλλον «μαλωμένος», κατά την κοινή έκφραση, αρκεί να αναφερθούν τα παρακάτω, τα οποία προκύπτουν από τα επικυρωμένα πρακτικά των σχετικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ιδρύματος :

Ολες οι ενέργειες του Ιδρύματος αποτελούν υλοποιήσεις αποφάσεων του Δ.Σ., οι οποίες μάλιστα είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ομόφωνες και ποτέ «εσπευσμένες» αλλά έπειτα από νόμιμη σύγκληση των συνεδριάσεων και αποστολή σχετικής πρόσκλησης με τα θέματα. «Μονομερείς αποφάσεις Προέδρου» δεν υφίστανται.

Εν προκειμένω, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, πράγματι φιλοξενούμενη του Ιδρύματος μεταφέρθηκε σε αντίστοιχη δομή εκτός Βόλου, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ 12/22.7.2016. Για άλλο μέρος του θέματος που έχει προκύψει με την εν λόγω ανήλικη, είχε εγγράφως ενημερωθεί (αρ. πρωτ. 389/Φ10-ε-15.6.2016) η Αστυνομία και το ίδρυμα, ενώ αγαστή συνεργασία για όλα τα θέματα που άπτονται της Δικαιοσύνης, υπάρχει και με την Εισαγγελία Βόλου.

Στο δε δημοσίευμα αναφέρονται ως «καταγγέλλοντες» τα διορισμένα από το Δήμο δύο μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ.κ. Χαριτάκη και Κάλλης. Στο ίδρυμα ωστόσο δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κανενός είδους διαφωνία ή αντίρρηση σχετικά με την εν λόγω «μετακίνηση φιλοξενουμένης», παρά μόνο η υπογραφή & αποδοχή και των δύο, στη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, οπότε διατηρώ βάσιμες αμφιβολίες για την εγκυρότητα του Δημοσιεύματος που τους θέλει «διαμαρτυρόμενους».

«Διαμαρτυρία» για το σχετικό θέμα, υπήρξε εκ μέρους του κ. Καλέργη, μέλους του Δ.Σ. της ΦΑΒ, η οποία είχε επίσης ενημερωθεί εγγράφως από το Ιδρυμα σχετικά με το θέμα και ουδεμία αντίδραση είχε, καθώς το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με κάλεσε τηλεφωνικά… να πάω στην Αστυνομία, όπου βρισκόταν και ο ίδιος, όπως μου είπε, να «τους εξηγήσω»…

Φαντάζομαι ωστόσο, ότι εάν οποιοσδήποτε Αστυνομικός χειριζόταν κάποια υπόθεση σχετική, στην οποία απαιτούνταν οι δικές μου εξηγήσεις, δε θα είχε αναθέσει στον κ. Καλέργη να με καλέσει, αλλά θα είχε πράξει όσα ο Νόμος ορίζει. Βέβαια ο κ. Καλέργης, δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα του «δημοσιογράφου», ως παρόν στη περιγραφόμενη «συνάντηση» στην Αστυνομία…. γιατί άραγε; Κλήση ωστόσο από την Αστυνομία ή την Εισαγγελία Βόλου ουδέποτε δέχτηκα και η σχετική ομόφωνη και νόμιμη απόφαση του Δ.Σ εκτελέστηκε την Κυριακή.

Περαιτέρω έχει γίνει καραμέλα σε κάθε δημοσίευμα στο συγκεκριμένο μέσο, η καταγγελία, πως το Ιδρυμα στερείται κοινωνικής λειτουργού & ψυχολόγου. Φυσικά και στερείται, μιας και όλοι (και καλύτερα οι καταγγέλλοντες) γνωρίζουν, πως από προηγούμενες Διοικήσεις έχουν δημιουργηθεί οφειλές 285.000€ εκ των οποίων οι 75.000€ σε εργαζόμενους και το Ιδρυμα με δυσκολία παραμένει σε λειτουργία. Αντί λοιπόν να κάνουν καταγγελίες, ας μου απαντήσουν οι ίδιοι ή ο «δημοσιογράφος» που το επαναλαμβάνει συχνά στις «δημοσιογραφικές επιτυχίες» του, με τι χρήματα θα πληρώσω ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, αν τους προσλάβω, όταν κάθε μήνα αναζητώ 2.000€ για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Ιδρυμα; Σκοπεύουν μήπως να αναλάβουν τη μηνιαία δαπάνη της μισθοδοσίας τους;

Το εύλογο ερώτημα λοιπόν που δημιουργείται στην κοινή γνώμη, είναι, γιατί πριν 15 ημέρες, στο ίδιο μέσο και ΜΟΝΟ σε αυτό, υπήρχε καταγγελία εναντίον μου, αλλά και τώρα πάλι νέα καταγγελία κατά του προσώπου μου;

Η απάντηση είναι η εξής…

Πριν ένα μήνα περίπου ενορχήστρωσαν τη σπίλωσή μου για να με εξοντώσουν ως προσωπικότητα και να με αναγκάσουν σε παραίτηση από τη διοίκηση του ιδρύματος, μιας και εγώ δεν ανήκω στην «ομάδα». Ετσι πραγματοποίησαν κρυφή συνάντηση στο Δημαρχείο και σε τσιπουράδικο της πόλης, όπου κυκλοφόρησαν μια πολύ βαριά φήμη για το πρόσωπό μου, με ποινικές διαστάσεις. Οταν αντιλήφθηκαν πως αυτό δεν τους βγήκε, περίμεναν επόμενη ευκαιρία…

Την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσίασα στα μέλη των Δ.Σ με στοιχεία, άτομο του σημερινού Δ.Σ., διορισμένο από το Δήμο, το οποίο, σε προηγούμενη θητεία του, έπαιρνε τρόφιμα από τις αποθήκες του Ιδρύματος, δίχως να υπάρχει έγκριση από το Δ.Σ.

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις και τηλέφωνα… και έψαχναν να βρουν επόμενη ευκαιρία να με εκθέσουν και πίστεψαν πως τη βρήκαν τώρα. Είναι δε τόσο το μένος τους, που προκειμένου να με βλάψουν και να απαλλαγούν από την παρουσία μου στο Ιδρυμα, εξέθεσαν δημόσια την υπόθεση της τροφίμου, δίχως να υπολογίσουν ότι έκαναν και κάνουν κακό στο παιδί… το οποίο ήδη ενημερώθηκε από φίλους του πως έγινε πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζητούμε τρόπο στήριξής του.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να απαντήσουν οι καταγγέλλοντες στο φίλο τους «δημοσιογράφο», αναφέροντας δημόσια τα έργα τους ή τη συνδρομή τους στο Ιδρυμα, αυτούς τους 5 μήνες; Είναι ανύπαρκτο! Προκειμένου όμως να καλύψουν τη δική τους ανυπαρξία, κατηγορούν δημόσια κάθε προσπάθειά, για αλλαγή στο Ιδρυμα, προς καλό των παιδιών.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου άλλαξε σελίδα! και δε θέλουν να το καταλάβουν. Δεν είναι φέουδο κανενός, για προσλήψεις «ημετέρων», διατήρηση τίτλων, εφοδιασμό τροφίμων από τις αποθήκες του ιδρύματος κλπ. και φυσικά τους ενοχλεί η έγγραφη στήριξη των εργαζομένων του ιδρύματος, στο πρόσωπό μου.

Πώς μπορούν άτομα τα οποία έρχονται στο ίδρυμα 1 – 4 ώρες το μήνα, να έχουν άποψη και να κάνουν καταγγελίες επί παντός του επιστητού; Από πού γνωρίζουν όσα κατήγγειλαν στο «δημοσιογράφο»; «Ανέκριναν» μήπως το παιδί όπως υποστήριξε ο κ. Καλέργης και αν ναι με ποιο δικαίωμα πλησίασαν το παιδί δίχως καν να ρωτήσουν το Δ.Σ του Ιδρύματος και τις παιδαγωγούς;

Εχθές μετέφερα ο ίδιος το παιδί στη νέα δομή φιλοξενίας εκτός Βόλου, συνοδευόμενο από παιδαγωγό του, με δικό μου όχημα, μιας και το ίδρυμα δε διαθέτει, και κάλυψα προσωπικά όλα τα έξοδα. Σήμερα βρίσκομαι στην Αθήνα όπου μετέφερα με τον ίδιο τρόπο άλλο παιδάκι, σε νοσοκομείο για 4 ημέρες, για εξειδικευμένες εξετάσεις, συνοδευόμενο από παιδαγωγό του. ΟΛΟΙ το γνωρίζουν. Και οι καταγγέλλοντες! Δεν είδα να έρθει κανένας μαζί μου ή να αναλάβει την κάλυψη εξόδων. Αρκούνται να πετάνε λάσπη, και να εκτοξεύουν κατηγορίες, όντας άσχετοι με τα προβλήματα των παιδιών και του ιδρύματος. ΑΡΚΕΤΑ!

Ως κηδεμόνας της τροφίμου, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, αλλά και ατομικά, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, για όσα αναφέρονται στο κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα και ας αναζητήσει ο Εισαγγελέας το άτομο-α που παρέδωσαν στο «δημοσιογράφο» τα στοιχεία του παιδιού, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες και αυτός με τη σειρά του βορά στην κοινή γνώμη.

Δήλωση της Δανάης Χαριτάκη, αντιπροέδρου Ορφανοτροφείου Βόλου

Η κ. Δανάη Χαριτάκη, αντιπρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου και εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. του Ιδρύματος σε γραπτή δήλωσή της, πριν από λίγη ώρα, υπογραμμίζει τα εξής:

«Σε απάντηση της δήλωσής του προέδρου Αγγελου Αγραφιώτη που αναφέρει ότι μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου έπαιρνε τρόφιμα από τις αποθήκες του Ιδρύματος, δηλώνω ότι έχω στην κατοχή μου έγγραφο του Ορφανοτροφείου με ημερομηνία 28/8/2016 με αριθμό πρωτόκολλου που το ζήτησε και ο ίδιος ο Πρόεδρος, αναρωτιέμαι γιατί άραγε;

Οταν η κίνηση αυτή έγινε το 2015 όταν ο ίδιος δεν ήταν πρόεδρος, αλλά ήταν η κ. Σοφία Ιωάννου που αναφέρει με υπογραφή του αποθηκάριου ότι έλαβα δύο φορές τρόφιμα μακράς διάρκειας, κατόπιν συναίνεσης και ενημέρωσης από την τότε πρόεδρο για να τα παραδώσω σε άπορη οικογένεια. Για την ενέργεια αυτή είχα ενημερώσει και τον κ. Τάσο Μπατζιάκα αρμόδιο αντιδήμαρχο. Η εν λόγω οικογένεια έπαιρνε επί ένα χρόνο τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Τέλος έχω έγγραφη βεβαίωση της εν λόγω άπορης οικογένειας περί αποδοχής των τροφίμων.

Επιφυλάσσομαι για τις κατηγορίες αυτές παντός νομίμου δικαιώματός μου στη δικαιοσύνη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου