ΤΟΠΙΚΑ

Διαμάχες μεταξύ ενοίκων….

διαμάχες-μεταξύ-ενοίκων-77846

Εντάσεις και συγκρούσεις παρατηρούνται το τελευταίο διάσημα στις γενικές συνελεύσεις των ενοίκων πολυκατοικιών του Βόλου, αφού δεν μπορεί να βρεθεί κοινή λύση στο θέμα της θέρμανσης. Το πρόβλημα προκύπτει από το ότι κάποιοι θέλουν να ανάψουν τα καλοριφέρ και κάποιοι όχι, αφού οι πολυκατοικίες τους δεν διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση. Η πλειοψηφία των ενοίκων στις πολυκατοικίες αρνείται να μπει πετρέλαιο, ενώ όσοι έχουν μικρά παιδιά ή έχουν τα χρήματα επιμένουν να προμηθευτεί η πολυκατοικία πετρέλαιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες εταιριών διαχείρισης, πολλές συνελεύσεις πολυκατοικιών έχουν καταλήξει σε καυγάδες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Όπως αναφέρουν υπεύθυνοι εταιριών διαχείρισης κοινοχρήστων, η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι κάποιοι έχουν να πληρώσουν το κόστος του καυσίμου που θα κάψουν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Οι «διαμάχες» παρατηρούνται και για θέματα αυθαιρεσίας, αφού πολλοί ενοικιαστές διαμερισμάτων τοποθετούν ξυλόσομπες και βγάζουν τους σωλήνες στις προσόψεις των κτηρίων, ενώ δεν επιτρέπεται από το καταστατικό των πολυκατοικιών.

Όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπεύθυνοι διαχειριστικών γραφείων κοινοχρήστων, μια μεγάλη μερίδα πολιτών δεν πληρώνουν καθόλου κοινόχρηστα, ούτε και για μικροποσά, ενώ υπάρχουν οφειλόμενα ποσά ακόμη και από το 2010.

Το θέμα βέβαια που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ημέρες είναι το θέμα της θέρμανσης, μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του χώρου το 80% των πολιτών δεν έχουν ανάψει ακόμη καλοριφέρ και στρέφονται προς άλλες μορφές θέρμανσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της ΚΑΠ-ΠΑ Διαχειριστικής κ. Δημήτρης Λούμας, υπάρχουν έντονες διαμάχες μεταξύ ενοίκων για το θέμα της θέρμανσης: «Φέτος δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των ενοίκων, αφού ορισμένοι θέλουν να ανάψουν τα καλοριφέρ και ορισμένοι δεν θέλουν να ανάψουν καθόλου. Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν μικρά παιδιά και προσπαθούν να διατηρούν τα διαμερίσματά τους σε μια σταθερή θερμοκρασία» τονίζει ο κ. Λούμας και στη συνέχεια προσθέτει ότι ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αφού κατά παράδοση ο μήνας που προκύπτουν τα περισσότερα προβλήματα με το θέμα της θέρμανσης είναι ο Ιανουάριος.

«Σκοτώνονται μεταξύ τους οι ένοικοι» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη στα γραφεία της Μηχανογραφικής κ. Ματίνα Παπαοικονόμου και τονίζει ότι δεν έχει ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο χώρο: «Κάποιοι έχουν να πληρώσουν το κόστος του καυσίμου που θα κάψουν, είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, και κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι θέλουν λιγότερες ώρες καύσης καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης και κάποιοι περισσότερες. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει συνεννόηση».

Σύμφωνα με την κ. Παπαοικονόμου παρατηρούνται αρκετές αυθαιρεσίες σε σχέση με τα καταστατικά των πολυκατοικιών: «Πολλά άτομα τοποθετούν ξυλόσομπες σε διαμερίσματα και βγάζουν τους σωλήνες στις προσόψεις των πολυκατοικιών, ενώ δεν επιτρέπεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου