ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

ετοιμο-το-χιονοδρομικό-κέντρο-πηλίου-778217

Ικανοποίηση από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Ετοιμο να λειτουργήσει είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αν η αρμόδια επιτροπή δώσει το πράσινο φως την Παρασκευή για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό με στόχο το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν αποδεκτές με χαρά και από την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η οποία ζητάει να επιτραπεί παράλληλα η λειτουργία της εστίασης που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Εγιναν οι συντηρήσεις, υπάρχει επαρκές χιόνι

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης δήλωσε ότι «χθες (σημ. προχθές) πατήσαμε το χιόνι και τα ρατράκ δούλεψαν κανονικά. Περιμένουμε και άλλο χιόνι και από την ποσότητα θα δούμε ποιες πίστες θα ανοίξουν».

Ο ίδιος επισήμανε ότι έχουν ήδη γίνει κανονικά όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, όπως είναι οι συντηρήσεις, ενώ το προσωπικό έχει υπογράψει τις συμβάσεις απασχόλησης.

«Ένα είναι σίγουρο: Αν πάρουμε το «οκ», θα λειτουργήσουμε», πρόσθεσε. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εδώ και πολλούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2020. «Ολο αυτό το διάστημα έγινε ένας σωστός έλεγχος στα οικονομικά, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ας ανοίξουμε και ας δουλέψουμε με τους λάτρεις του σκι από τη Μαγνησία, αν αυτό απαιτηθεί. Θα ανταπεξέλθουμε χωρίς να έχουμε πρόβλημα, όπως γίνεται όλα τα χρόνια επί των ημερών μας», σημειώνει.

Η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών συνιστά βοήθεια και για τους ξενοδόχους

Από την πλευρά της η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας λέει ότι το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων θα δώσει πνοή στις περιοχές που έχουν ενεργά χιονοδρομικά κέντρα και θα είναι σαφώς μία βοήθεια οικονομικό σε αυτό που βιώνει ο ξενοδοχειακός κόσμος.

«Ζητάμε να ενεργοποιηθεί αυτή η απόφαση το συντομότερο, εφόσον θεωρηθεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί, διότι σας θυμίζουμε ότι τα ξενοδοχεία και γενικά το τουριστικό προϊόν είναι το πλέον ευαίσθητο προϊόν με ημερομηνία λήξης μία ημέρα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ζητά παράλληλα την επαναλειτουργία την εστίασης. Όπως επισημαίνει, η λειτουργία των χιονοδρομικών δεν θα μπορέσει να υπάρξει, εάν δεν επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών και αν δεν επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης.

«Είναι σαφές ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν για τους πελάτες τους, αλλά θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές, τα οποία είναι μικρά και δεν έχουν εστιατόριο. Ανεξάρτητα από αυτό όμως θεωρούμε την επαναλειτουργία της εστίασης -με όσα μέτρα προβλέπονται- αναγκαία όσο ποτέ. Έτσι θα μπορέσουμε να παρέχουμε ένα πλήρες τουριστικό προϊόν για την προσέλκυση πελατών. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσμοθετηθεί και πιστεύουμε ότι, αν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας τηρηθούν από όλους, δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Είμαστε πάντα παρόντες για να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου